Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 вересня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/09/14/v-odnomu-z-sil-na-kirovogradschini-z-javivsja-novii-suchasnii-stomatologichnii-kabinet.htm
новини, 14 вересня 2018

В одному з сіл на Кіровоградщині з’явився новий сучасний стоматологічний кабінет


З початку вересня 2018 року у селі Чечеліївці, Пертівського району Кіровоградської області запрацював новий сучасний стоматологічний кабінет. Новація стала можливою завдяки участі та перемозі громади в конкурсі соціальних проектів районної програми «Майбутнє – спільна справа» - повідомляє

petrovo.kr-admin.gov.ua


Чечеліївська громада часто бере участь в різних грантових конкурсах, бо знає, що спільними зусиллями робити гарні справи набагато легше.


Так, взявши участь у проекті ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнований на громаду» в 2015 році капітально відремонтували ФАП в Чечеліївці, в 2017 році завдяки участі в програмі «Майбутнє – спільна справа» відбудували гарну паркову зону з вуличними тренажерами, сценічною площадкою, лавочками, доріжками і ліхтарями.


Тож, коли в 2018 році оголосили черговий старт програми «Майбутнє – спільна справа», вирішили подати на конкурс проект «Обладнаємо стоматологічний кабінет разом», адже послуги стоматолога дуже актуальні на селі.


Під час робочої поїздки до села Чечеліївки голова райдержадміністрації Сергій Завалій і перший заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета вирішили завітати до Чечеліївського ФАПу та переконатись, що стоматологічний кабінет дійсно працює.


Супроводжував керівників району Чечеліївський сільський голова Сергій Дяченко, головний генератор ідей, а часом і головний їх виконавець.


  • Я вже сам особисто переконався, що у нас гарний кабінет з сучасним обладнанням і працює гарний фахівець. Адже тут, в Чечеліївці, я був одним із перших пацієнтів – зазначив Сергій Павлович.
  • Раніше сільчани їздили до стоматолога в районний центр чи до сусіднього міста Олександрії, але ж це не дуже зручно, особливо нашим стареньким, яких у селі переважна більшість. Тому ми й наважилися на придбання стоматологічного крісла і всього необхідного обладнання.
  • Нам вдалося залучити до роботи в селі спеціаліста-стоматолога, який приїздить до нас щовівторка і щочетверга. Послуги жителям Чечеліївки й Олександрівки надає безкоштовно, адже сільська рада придбала всі необхідні матеріали для лікування зубів. Зараз розглядаємо варіант співпраці у цьому напрямку з Малинівською сільською радою, гадаю, що невдовзі послуги стоматолога будуть доступні і малинівцям – ділиться планами Сергій Дяченко.

Всього на реалізацію проекту витратили більше 145 тис.грн, з яких 8,4 тис.грн – власний внесок громади, 72 тис.грн – грантові кошти, 38 тис.грн – з сільського бюджету і 28 тис.грн – кошти спонсорів.


1622Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: