Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 вересня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/09/14/prezentuvali-onovlenu-elektronnu-poslugu-iz-podannja-povidomlennja-pro-pochatok-budivelnih-robit.htm
новини, 14 вересня 2018

Презентували оновлену електронну послугу із подання повідомлення про початок будівельних робіт


19 липня 2018 року Державна архітектурно-будівельна інспекція разом із Державним агентством із питань електронного урядування, Міністерством юстиції України та координатором проектів ОБСЄ в Україні презентували оновлену електронну послугу із подання повідомлення про початок будівельних робіт, повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА. 


Перша в Україні повністю автоматизована е-послуга без втручання посадової особи стосується будівництва, здійснюваного на підставі будівельного паспорту. До нього належить зведення індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових та дачних будинків заввишки не більше двох поверхів (площею - не більше за 300 м2), а також - господарських будівель та споруд, зокрема, гаражів, розташованих на присадибних, дачних і садових земельних ділянках.


Новий сервіс дозволяє українцям, не виходячи з дому, за декілька хвилин оформити право на власне будівництво - без участі посадових осіб. Нова е-послуга надається повністю в автоматичному режимі: користувачі заповнюють електронну форму, програма миттєво обробляє внесені дані та надсилає відповідь про реєстрацію повідомлення.


Сервіс передбачає електронну взаємодію з Державним реєстром речових прав на нерухоме майно Мін'юсту. Користувачам не потрібно власноруч вносити у форму відомості про земельну ділянку, на якій планується будівництво. Достатньо вказати кадастровий номер та всі необхідні дані вводяться автоматично.


Новий формат отримання адмінпослуги дозволяє українцям зручно, швидко та прозоро розпочати власне будівництво.


З метою більш широкого доступу мешканців Кіровоградської області до вищевказаної е-послуги, Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Кіровоградській області, за дорученням голови Держархбудінспекції, звертається з проханням до обласної державної адміністрації щодо розміщення відповідних презентаційних матеріалів та посилань на ресурси, де можливо реалізувати такі послуги, на офіційному сайті обласної державної адміністрації.


1874Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: