Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 вересня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/09/14/oleksandriiska-miskrada-vidmovilasja-vidiliti-koshti-na-gemodializnii-tsentr.htm
новини, 14 вересня 2018

Олександрійська міськрада відмовилася виділити кошти на гемодіалізний центр


На прохання Олександрійської райдержадміністрації виділити субвенцію для забезпечення діяльності гемодіалізного центру, міська рада надіслала листа з відмовою перераховувати 400 тисяч гривень, які заборгувала, розповів «Олександрійським новинам» перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Коваль.


Він додав, що нині у центрі проходить лікування дев'ять хворих на хронічну ниркову недостатність. Серед них двоє жителів Петрівського, один – Олександрійського району та шестеро жителів Олександрії.


«Лікування у гемодіалізному центрі є безкоштовним, за рахунок надання коштів з державного бюджету. А кошти на заробітну плату, сплату енергоносіїв та інші необхідні витрати виділяються з місцевого бюджету, тобто районного. Оскільки центр відкривався не лише для жителів району, планувалося, що ці витрати будуть спільними. Керівництво Петрівського району вже виділило понад 170 тисяч гривень на утримання ліжок для амбулаторних хворих з хронічною нирковою недостатністю. А от реакція міської влади незрозуміла.


У будь-якому разі нам треба фінансувати цей заклад, надавати допомогу пацієнтам, які потребують великих вкладень на лікування. Сьогодні на сесії районної ради ми прийняли рішення щодо можливості залучення  субвенції не лише з державного та місцевих бюджетів,  а й з інших джерел, не заборонених чинним законодавством, зокрема, із сільських та селищних бюджетів» -, зазначив Юрій Коваль.


фото - novostey.com

1010Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: