Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 вересня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/09/14/meshkantsi-novoukrainki-virishili-stvoriti-turistichnu-kartu-svoei-gromadi.htm
новини, 14 вересня 2018

Мешканці Новоукраїнки вирішили створити туристичну карту своєї громади


 

13 вересня у Новоукраїнці місцевих мешканців навчали картуванню. Захід проводився спілкою "Громадські ініціативи України" в рамках проекту "Голос громади в місцевому самоврядуванні" програми USAID "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність" (DOBRE). Cпілка "Громадські ініціативи України" є регіональним партнером програми USAID DOBRE у Кіровоградській області.

Тренеркою виступила Ірина Ткаченко – громадська активістка з Кропивницького, менторка проекту "Голос громади в місцевому самоврядуванні" від Спілки “Громадські ініціативи України”.



Картування громади (community mapping) – процес мапування ресурсів та створення образу громади, який може розкрити її потенціал. Також цей процес призначений для того, щоб зробити певну територію впізнаваною на географічній карті. Тобто, він має на меті не лише нанесення об’єктів на карту, а й створення бренду громади, пошук її потенціалу та його візуалізації через карту. Картування дозволяє досліджувати громаду.



«Тема картування громади - одна з моїх улюблених. Картування - можливість побачити громаду і територію, це особлива естетика даних і візуалізація прихованого потенціалу, це факти, які провокують дії. Розкошую в цій темі, бо учасники. можуть створити продукт за короткий час і далі працювати над його вдосконаленням. Людей це надихає. Це приклад того, що ми маємо доступ до колосальної кількості інструментів, якими не користуємося, бо вони не для нас в силу різних причин. Що очікувала? І з чим поверталася додому? Активних і вмотивованих учасників. Очікування відбулися і додому поверталася з відчуттям приємної втоми і щастя від нових знайомств», - розповіла Ірина Ткаченко.



Тренерка показала інструменти для мапування в Google My Maps та навела приклади вдалого та не дуже картування, а також на практиці учасники вчилися моделювати туристичну мапу громади. 


«Захід виявився дуже цікавим. Дуже шкода, що раніше цим ніхто не займався. Ми обов’язково працюватимемо у цьому напрямку. Вже навіть знаємо, якими будуть перші мітки на нашій карті», - говорить учасниця заходу Наталя.



У результаті мешканці Новоукраїнки вирішили розпочати роботу над створенням туристичної карти громади та розподілили обов’язки.


Ознайомитися з посібником з картування громади можна тут.

                     

1661Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: