Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 вересня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/09/13/sluzhba-zainjatosti-kirovogradschini-doluchilas-do-provedennja-festivalju-mama-ja-.htm
новини, 13 вересня 2018

Служба зайнятості Кіровоградщини долучилась до проведення фестивалю «Мама + я»


Нещодавно, у Кропивницькому вперше відбувся Всеукраїнський благодійний фестиваль для дітей-сиріт «Мама + Я». Місцем проведення фестивалю обрано Ковалівський парк. Справжнє свято організовано благодійною організацією «БФ «Мама плюс Я»» на чолі з НаталієюСивак, за підтримки Кіровоградської обласної державної адміністрації, меценатів та соціальних партнерів - повідомляє Відділ організації профорієнтації Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Понад тисячудітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з опікунських та прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, центрів соціально-психологічної реабілітації, а також інтернатних закладів Кіровоградщини, стали учасниками фестивалю.


У парку розгорнулося справжнє дитяче містечко з розвагами на будь-який смак: майстер-класи, змагання у спортивній зоні, розваги від аніматорів, виставки робіт та концертні номери учасників заходу тощо.


Активну участь у проведенні фестивалю взяли фахівціКіровоградського обласного та міськрайонного центрів зайнятості, організувавши профорієнтаційний майданчик. Кожна дитина мала можливість поринути у світ професій,оцінитисвої здібності, проявити таланті отримати подарунки.


«Юні художники» проявляли свою фантазію, креативність та творчі здібності у локації «Вернісаж професій» та стали творцями виставки малюнків «Моя майбутня професія». Популярною серед дітей була локація «Така цікава кухарська справа», де діти на дотик визначали запропоновану крупу, з «чарівного мішечка» діставали овочі та фрукти для «приготування» страв, «одягали» кухаря.


Непосидючим учасникам пропонувалися профорієнтаційні руханки: «Злови професію», «Влучний стрілець», «Збери літери», «Хто я?», «Знайди пару».


За допомогою такого різноманіття профорієнтаційних ігор діти здобували нові знання про різні сфери діяльності, знаряддя праці, актуальні професіїта професії майбутнього.


Діти старшого віку проходили профорієнтаційне тестування та отримували консультацію фахівця щодо вибору професії.


Зустрічала дітей та допомагала їм мандрувати поміж локаціями чарівна Квітка професій. Казкові персонажі сприяють розвитку фантазій, спонукають до мрій. Відвідавши профорієнтаційний майданчик діти замислилися про своє професійне майбутнє. Ці думки-мрії були зібрані у символічний «Кошик професійних мрій», який швидко наповнився яскравими барвами.


Крім підтримки та допомоги дітям, які опинилися в складних життєвих обставинах, фестиваль спонукає їх бути активними, комунікабельними і творчими, сприяє їхньому розвитку та здійсненню мрій.


       


1551Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: