Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 вересня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/09/13/navit-z-pidnjattjam-tarifu-teplogenerujuchi-pidpriemstva-kropivnitskogo-pratsjuvatimut-na-mezhi-zbitkovosti.htm
новини, 13 вересня 2018

Навіть з підняттям тарифу теплогенеруючі підприємства Кропивницького працюватимуть на межі збитковості


В обласному центрі підвищили тарифи на послуги теплопостачання. Здорожчання на сім з копійками гривень на квадратному метрі в сезон торкнеться близько третини населення міста. Уряд, НАК «Нафтогаз України», який є монополістом на ринку газопостачання, поклали в основу видачі дозволів на підключення теплових підприємств рівень сплати за спожите тепло  90% і вищий - повідомляє сайт Міської ради кропивницького.


У Кропивницькому, на превеликий жаль, рівень сплати споживачами, які підключені до комунальної ТЕЦ – в межах 70%, до орендного ДП «Кіровоградтепло» - до 80%.


- Міська рада під час останнього засідання сесії надала виключне право міському голові підписати договір про реструктуризацію боргу, який тягнеться десятиліттями. – відзначив міський голова Андрій Райкович - Це дамоклів меч, який висить над нашими головами. НАК «Нафтогаз» вимагає, щоб ми гасили цей борг. Мовляв, вам надали фінансову децентралізацію, ви маєте за рахунок міського бюджету погасити заборгованості. Але це борги не міського бюджету перед тепловиками, а безпосередньо фізичних та юридичних осіб, споживачів. Бюджет міста, наша колективна казна не має права розраховуватись за ту чи іншу особу чи приватне підприємство.


Що стосується підвищення тарифу, міський голова погоджується - це рішення непопулярне. Воно не додає позитиву міській раді. Людей не цікавлять проблеми загальноміського чи загальнодержавного характеру, вони думають про сімейний бюджет і його баланс. Але разом з тим, рівень собівартості одиниці теплової енергії розрахований з рентабельністю майже нуль, менше 1%. Навіть з підняттям тарифу теплогенеруючі підприємства працюватимуть на межі збитковості.


фото - Факти - ICTV

1536Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: