Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 серпня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/08/21/u-kropivnitskomu-fahivtsi-z-rekrutingu-vchilis-vzaemodii-z-robotodavtsjami.htm
новини, 21 серпня 2018

У Кропивницькому фахівці з рекрутингу вчились взаємодії з роботодавцями


Днями на базі Кіровоградського обласного центру зайнятості відбувся семінар-навчання для начальників відділів (фахівців) міськрайонних центрів зайнятості, міськрайонних та районних філій Кіровоградського обласного центру зайнятості, відповідальних за взаємодію з роботодавцями.


Розпочала семінар-навчання в.о. директора Кіровоградського обласного центру зайнятості Лілія Колесник, яка зазначила, що одним із першочергових завдань служби зайнятостіє досягнення високого рівня співпраці з роботодавцями, що передбачає розуміння та наполегливу роботу над задоволенням їх потреб.


«Наше завдання забезпечитиефективну взаємодію з органами влади та місцевого самоврядування і роботодавцями у вирішенні питань оперативного працевлаштування громадян, активно впроваджувати сучасні інформаційно-комунікаційні технології при наданні послуг клієнтам. Результативна співпраця з роботодавцями є важливою передумовою якісного вирішення головного завдання служби зайнятості – сприяння працевлаштуванню шукачів роботи. Ці результати залежать від кожного з нас», – зауважила Лілія Колесник. Очільниця обласного центру зайнятості побажала учасникам семінару цікавої та плідної роботи, а також натхнення і творчих успіхів у професійній діяльності.


Продовжила захід Юлія Кирилова, начальник відділу організації надання послуг роботодавцям Кіровоградського обласного центру зайнятості, яка наголосила на тому, що сьогодні роботодавці мають можливість отримувати у службі зайнятості комплекс послуг, який не має аналогів в інших структурах соціального захисту. Державна служба зайнятості, виконуючи на ринку праці посередницькі функції, допомагає громадянам знайти потрібного роботодавця і підходящу роботу, а роботодавцям – кваліфіковану робочу силу.Також Юлія Кирилова надала рекомендації щодо підвищення ефективності надання послуг роботодавцям з добору працівників на заявлені вакансії, виявлення попиту на робочу силу, забезпечення оперативного укомплектування вакансій з новими підходами до роботи (рекрутинг), у тому числі через професійне навчання.


Окремим аспектом семінару-навчання стало питання організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, а також організації роботи щодо надання роботодавцям компенсації витрат у розмірі єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне страхування за працевлаштування осіб з числа безробітних на новостворені робочі місця.


Вікторія Бернікова, начальник відділу організації профнавчання Кіровоградського обласного центру зайнятості, зупинилась на питанні організації професійного навчання зареєстрованих безробітних під замовлення роботодавців, а також розширення можливостей для підвищення конкурентоспроможності громадян шляхом видачі ваучерів, підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб за робітничими професіями.


Досить жваво учасники семінару брали участь у практичному заняттіз елементамитренінгу щодо впровадження принципів ефективної комунікації при роботі з клієнтами служби зайнятості та мали змогу обмінятись своїм досвідом роботи з колегами. А під час вправи під назвою «Позитивне мислення» вчились налаштовувати себе на позитив і змінювати своє ставлення до деяких ситуацій та радіти життю, всупереч усьому.


На завершення заходу відбулася тематична дискусія, під час якої фахівці мали можливість обмінятися думками щодо застосування набутих знань у практичній діяльності.



1445Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: