Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 серпня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/08/21/kropivnitskim-zhurnalistam-pokazali-jak-pratsjue-konsultativnii-kabinet-v-tsentri-aprobatsii-.htm
новини, 21 серпня 2018

Кропивницьким журналістам показали, як працює консультативний кабінет в "Центрі апробації"


21 серпня, в рамках прес-туру, журналісти місцевих ЗМІ мали змогу поспілкуватися з представниками філії Державної установи «Центр пробації» Кіровоградської області та обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД».


Про специфіку роботи закладу розповідає начальник Подільського районного відділу «Центр пробації» Сергій Черкас:


«Ми працюємо з людьми, які мають проблеми із законом (зараз на обліку перебуває близько 600 осіб, з них 10 – неповнолітні). Впроваджуємо нові методи перевиховання засуджених, не ізолюючи їх від суспільства. А також здійснюємо ряд заходів для попередження повторного злочину».


З липня місяця у приміщенні «Центру пробації» функціонує консультативний кабінет, де люди, які перебувають на обліку, можуть пройти швидкий тест на виявлення ВІЛ-інфекції. При позитивному результаті соціальні працівники супроводжують інфікованих до «Обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом».


  «Як правило, ця категорія осіб - закрита і часто не хоче йти з нами на контакт . Тому ми використовуємо метод «рівний-рівному». В цьому нам допомагає людина, яка була засуджена і пройшла через схожі труднощі. Їй легше вивести наших клієнтів на діалог і подальшу співпрацю», - розповідає виконавчий директор КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Констянтин Данильченко.


Вже наступного року в Кропивницькому планують впроваджувати закупівлю послуг соціальної профілактики. Міська влада буде закуповувати їх у громадських організацій. Ті в свою чергу будуть здійснювати роботу на попередження проблем у сферах здоров’я, соціалізації, тощо.


«Соціальна профілактика направлена на попередження небезпечних хвороб. І це убезпечує інше суспільство від інфікування. Крім того, працівники громадської організації допомагають людям закритої групи вирішити особисті проблеми, влаштуватися на роботу чи отримати освіту і найголовніше попереджують вчинення повторних злочинів», - додає Констянтин Данильченко.


      


1550Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Виктор22 серпня 2018 08:47
0
Це все добре, а де адреса, телефон чи це тайна
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: