Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 серпня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/08/21/do-dnja-nezalezhnosti-u-kropivnitskomu-prezentujut-vishitii-vinok-ednosti-.htm
новини, 21 серпня 2018

До Дня Незалежності у Кропивницькому презентують вишитий «Вінок Єдності»



Із нагоди Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України у Кропивницькому відбудеться низка святкових заходів, присвячених визначним датам. Із Програмою відзначення державних свят ознайомив представників засобів масової інформації начальник відділу з питань внутрішньої політики Сергій Запорожан під час прес-конференції сьогодні, 21 серпня - повідомляє сайт МРК.


- Традиційно, 23 серпня кропивничани запрошуються до пам’ятника Тарасу Шевченку, де на День Державного Прапора України підніматиметься велике синьо-жовте полотнище, - відзначив Сергій Запорожан. – Це символічне місце для Кропивницького, саме тут 16 липня 1991 року був вперше піднятий майбутній Державний прапор. Урочистості розпочнуться о 8.50, а на час церемонії підняття Прапора. Орієнтовно до 10.00, рух по вулиці Шевченка буде тимчасово перекритий.


Цього ж дня кропивничани вшанують пам’ять загиблих Героїв АТО. Покладання квітів до могил загиблих в АТО земляків розпочнеться об 11.00 одночасно на усіх кладовищах Кропивницького, де знайшли свій останній спочинок українські Герої: Рівнянському, Далекосхідному, Старобалашівському, Новолелеківському та на цвинтарі у селищі Новому.


Покладанням квітів у обласному центрі розпочнуться і заходи з відзначення Дня Незалежності України 24 серпня. Представники влади, громадських організацій зберуться цього дня біля пам’ятника Володимиру Винниченку о 09.30. А вже о 10.00 за планом обласної державної адміністрації розпочнуться урочистості в Академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Марка Кропивницького. Вже звідси делегації з усіх районів області понесуть квіти до пам’ятників та пам’ятних знаків, що символізують боротьбу за незалежність України:  пам’ятного знаку загиблим «кіборгам» у Ковалівському парку, пам’ятників Тарасу Шевченку, Богдану Хмельницькому, меморіальних дощок Віктору Чміленку, В’ячеславу Чорноволу та до пам’ятного знаку Героям Майдану.


А центром святкування Дня Незалежності України цьогоріч у Кропивницькому стане площа перед міською радою. Тут від 11.00 розпочнуться урочистості із вручення заслужених нагород кращим представникам територіальної громади. Колекція рукотворних символів незалежності держави у Кропивницькому поповнилася вишитим «Вінком Єдності», який внесуть на площу разом із «Рушником Єдності» та вишитою мапою України вихованці хореографічного колективу «Світанок».


Загальноосвітні школи міста влаштують виставки своїх робіт ужиткового мистецтва, присвячених темі Незалежності і візьмуть участь у конкурсі на кращий коровай.


У храмах Кропивницького 24 серпня відслужаться молебні «В ім’я процвітання України», а завершить святкування великий вечірній концерт міського професійного духового оркестру в академічному обласному музично-драматичному театрі імені Марка Кропивницького. Концерт розпочнеться об 18.00, вхід вільний.


Не стоїть осторонь підготовки до свята і громадськість міста. Дню Незалежності України будуть присвячені чисельні спортивні змагання, концерти, масові заходи за місцем проживання. О 17.30 від пам’ятного знака «Ангел-охоронець» розпочнеться Хода вишиванок, яка завершиться урочистим мітингом і святковим концертом на площі Героїв Майдану.



1956Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: