Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 серпня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/08/17/v-oleksandrii-bashtanni-kulturi-perevirili-na-vmist-nitrativ.htm
новини, 17 серпня 2018

В Олександрії баштанні культури перевірили на вміст нітратів

 Із метою недопущення спалаху у місті  Олександрія гострих кишкових інфекцій, проведено обстеження тимчасових майданчиків, на яких ведеться торгівля баштанними культурами: у Покровському мікрорайоні, біля центрального ринку, біля ринку «Айсберг», по пр.Соборному та вул.6-го Грудня - повідомляє сайт "Кіровоград24" з посиланням на сайт Олександрійської міської ради.


Робоча група у складі представників управління економіки та муніципальної поліції перевірила дині і кавуни на вміст нітратів.


Торгівлю баштанними у місті здійснює 3 підприємці, які мають експертний висновок щодо допустимого вмісту нітратів. Але під час перевірки виявлено, що в частині продукції їх рівень перевищує допустиму норму.


З підприємцями проведено роз’яснювальну роботу, а до Держпродсопживслужби та міжрайонної державної лабораторії ветеринарної медицини направлено листи щодо взяття ситуації під контроль і повторної перевірки баштанних культур на вміст нітратів.


Управління економіки попереджає, що іноді у місті з’являється стихійна торгівля кавунами і динями. Тому, аби убезпечити себе від неякісної продукції, жителям рекомендується купувати баштанні в офіційних місцях продажу та вимагати сертифікат відповідності на рівень нітратів.


У разі сумнівів стосовно безпеки кавунів і динь можна звернутися до лабораторії ветеринарної медицини по Кременчуцькому шосе №1 та перевірити їхню якість.

1729Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: