Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 серпня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/08/17/bezrobitnih-znam-janschini-motivuvali-peretvorjuvati-budennu-spravu-na-svjato.htm
новини, 17 серпня 2018

Безробітних Знам´янщини мотивували перетворювати буденну справу на свято

На Знам´янщині є чимало місць, які приваблюють мальовничими краєвидами. Все більше людей надають перевагу відпочинку на селі, виявляють зацікавленість до народних традицій та української самобутньої культури. Сьогодні в області триває процес активної популяризації сільського зеленого туризму, що є одним із перспективних напрямків розширення сфери зайнятості.


«Знам´янщина має надзвичайно багату історико-архітектурну спадщину, культуру, даровані природою мальовничі ландшафти, а також лікувально-рекреаційні ресурси. Наші села багаті на працьовитих людей, які можуть перетворювати буденну справу на свято», – такими словами розпочала семінар з питань організації зеленого туризму Наталя Бондаренко, провідний фахівець відділу активної підтримки безробітних Знам’янської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Захід було спрямовано, в першу чергу, на формування у безробітних громадян мотивації до підприємницької діяльності, роз’яснення правових аспектів заняття власною справою в сфері туристичного бізнесу, ознайомлення з перспективи розвитку бізнесу в регіоні та ін.


Фахівець зазначила, що враховуючи місцевий ринок праці у сільській місцевості, варто приділяти увагу тим галузям, які не потребують для свого розвитку великих коштів. До таких галузей належить сільський туризм, який давно практикується в Україні. Адже в селах з відповідною рекреаційною базою завжди було багато відпочиваючих. Найбільше це стосується сіл, що розташовані на берегах річок, озерець та ін. 


«Служба зайнятості має можливості щодо  розвитку сільського зеленого туризму шляхом сприяння безробітним громадянам у започаткуванні власної справи. З цією метою центрами зайнятості здійснюється система послідовних заходів щодо орієнтації безробітних на самозайнятість. Насамперед, це інформування безробітних про сутність самостійної зайнятості, кроки й дії, які їм варто здійснити для започаткування власного бізнесу, а також допомога в його організації», – зазначила Н. Бондаренко. 


Також було зазначено, що сільський зелений туризм потребує відносно незначних за обсягом інвестицій. Тож безробітні селяни, започаткувавши ведення власного особистого селянського господарства у вигляді організованого відпочинку, мають можливість організувати своє робоче місце вдома, сприяти збереженню та відродженню у рідному селі природи, архітектури, народних промислів, налагодити торгівлю виробами народних майстрів, забезпечити своїй родині надійне джерело прибутку.


Зазначалося, що розвитку зеленого туризму для району є актуальним, адже підґрунтям цього виду туристичного продукту, насамперед, є гостинність місцевого населення, національна кухня, народні ремесла тощо. До того ж неповторна українська природа, історичні та архітектурні пам'ятки надають особливого колориту щодо розвитку цього напрямку малого бізнесу в районі. 


Впродовж заходу безробітні, які виявили бажання започаткувати власну справу, отримали чимало цікавої та корисної інформації про розвиток сільського зеленого туризму на Кіровоградщині, об’єкти туристичної інфраструктури району. а також про комплекс послуг, які надає державна служба зайнятості клієнтам.


На завершення заходу його учасники відмітили, що сільський зелений туризм корисний як для відпочиваючих, так і для господарів – селян, сільських громад, регіонів і держави в цілому. Зі слів присутніх, отримана інформація під час заходу спонукає до дій та роздумів щодо створення для себе робочого місця, а для гостей та мешканців регіону – гарного настрою. 

  

1179Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: