Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 серпня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/08/16/v-ukraini-bude-stvoreno-reestr-virobnikiv-organichnoi-produktsii.htm
новини, 16 серпня 2018

В Україні буде створено реєстр виробників органічної продукції


Усі виробники органічної продукції, які уклали договір з органом сертифікації, будуть внесені до нового Державного реєстру операторів (далі – Реєстр), що здійснюють виробництво продукції відповідно до вимог законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції. Такий Реєстр буде створено після введення в дію Закону України про органічне виробництво № 2496-VIII, пише agrarii-razom.com.ua.


Виробник органічної продукції має право укладати договір на проведення сертифікації лише з одним органом сертифікації, який внесено до Державного реєстру органів сертифікації. Також виробник має право додатково укласти договір з органом іноземної сертифікації, який внесено до Переліку органів іноземної сертифікації.


Після укладення договору на проведення сертифікації з органом сертифікації, Мінагрополітики вносить виробника до Реєстру протягом 10 днів з дня отримання ним відповідної інформації від органу сертифікації.


Довідково: Закон України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції», прийнятий Верховною Радою України 10 липня 2018 року, буде введено в дію через рік з дня набрання ним чинності – 2 серпня 2019 року.


1078Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: