Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 серпня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/08/16/u-kropivnitskomu-rjatuvalniki-perevirili-stan-pozhezhnoi-bezpeki-oblasnogo-muzeju.htm
новини, 16 серпня 2018

У Кропивницькому рятувальники перевірили стан пожежної безпеки обласного музею


16 серпня за зверненням керівництва Кіровоградського обласного художнього музею відбулась перевірка стану пожежної та техногенної безпеки усіх приміщень і будівлі музею у цілому.


Перевірка відбувалась під особистим керівництвом начальника Управління ДСНС в області полковника служби цивільного захисту Віталія Миронюка. Зокрема було перевірено стан системи пожежогасіння і протипожежної сигналізації та спровоковано умовну пожежу з метою відпрацювання належного рівня реагування пожежно-рятувальних підрозділів на спрацювання пожежної сигналізації - повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.


Після механічного спровокування спрацювання пожежної сигналізації, сигнал про пожежу не надійшов до Служби порятунку через неналежну роботу пульту пожежного спостереження, що обслуговує організація, яка має відповідну ліцензію. Тому Віталій Миронюк особисто оголосив умовну пожежу, зателефонувавши за номером «101».


З моменту оголошення умовної пожежі впродовж 3-х хвилин прибула пожежно-рятувальна техніка та відбулась ліквідація умовної надзвичайної ситуації.


Завершилась перевірка незвичайно – директор музею Тетяна Ткаченко запросила Віталія Миронюка та особовий склад ознайомитись із експозицією музею.


Кіровоградський обласний художній музей є культурним центром та мистецькою візиткою Кіровоградщини. Рятувальники відвідали п’ять виставкових залів, з яких три є стаціонарними: «Сакральне мистецтво», «Мистецтво ХVІІІ – початку ХХ століть», «Художники-земляки». Також в експозиції музею представлено комплекс декоративно-ужиткового мистецтва і окремий зал – картинна галерея Петра Оссовського «Світ і Вітчизна».


Тетяна Ткаченко розповіла, що фонди музею, переважно, укомплектовані за рахунок експонатів, одержаних із Ермітажу, Третьяковської галереї, Київських музеїв російського та українського мистецтва, Дирекції художніх виставок України, а також робіт, що були передані відомими художниками-земляками.


Дякуючи за запрошення, Віталій Миронюк зазначив: «Експозиція музею вражає. На жаль, за щоденною рутиною мало часу залишається на споглядання прекрасного. Я вдячний за таку чудову можливість надати спочинок душі, завдяки спілкуванню із мистецтвом».


                     

1648Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: