Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 серпня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/08/16/pidsumki-kampanii-deklaruvannja-gromadjanami-dohodiv-obgovorili-na-zasidanni-gromadskoi-radi-u-fiskalnii-sluzhbi.htm
новини, 16 серпня 2018

Підсумки кампанії декларування громадянами доходів обговорили на засіданні Громадської ради у фіскальній службі


На черговому засіданні Громадської Ради при Головному управлінні ДФС у Кіровоградській області, яке відбулося 10 серпня поточного року, за участі в.о. начальника Головного управління ДФС у Кіровоградській області Сергія Тертичного та заступника начальника ГУ ДФС в області Тетяни Гавренкової обговорювалися підсумки кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2017 році, основні аспекти бюджетного відшкодування, а також питання реалізації експериментального проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій, повідомляє ГУ ДФС у Кіровоградській області.


На початку засідання заступник начальника обласного відомства Тетяна Гавренкова доповіла присутнім про підсумки кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2017 році.


За результатами цьогорічної деклараційної кампанії громадяни Кіровоградської області подали майже 33 тисячі декларацій, що на                          987 декларацій більше аналогічного періоду минулого року. 


Загальна сума задекларованого платниками податків доходу склала                915 мільйонів гривень. Це на 55 відсотків, або на 325 мільйонів  гривень більше відповідного періоду минулого року. До сплати задекларовано                47,5 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб та 5,6 мільйонів гривень військового збору. 


Окрім того, Тетяна Гавренкова повідомила учасникам заходу, що вже більше року в умовах дії постанови Кабінету Міністрів України успішно працює система автоматичного відшкодування ПДВ, а тому бізнес має можливість планувати свої витрати та розраховувати на регулярне відшкодування сплаченого ПДВ. Чинні норми законодавства щодо проведення бюджетного відшкодування сприяють значному прискоренню його отримання платниками та підвищенню прозорості його механізму.


Відповідно, позитивні зміни в питанні своєчасності та повноти отримання платниками податків бюджетного відшкодування ПДВ відбулися і в нашій області, - зазначила вона.


Так, протягом січня-липня 2018 року 49 суб’єктів господарювання Кіровоградської області заявили до відшкодування ПДВ з бюджету на загальну суму 834 млн. гривень,  відшкодовано на розрахункові рахунки               807 млн. грн., що на 234 млн. гривень або 29 відсотків більше  ніж у січні – липні 2017 року.


На завершення засідання присутніх проінформовано, що ДФС України розпочата реалізація пілотного проекту щодо застосування новітніх моделей для реєстрації розрахункових операцій.


Так, бізнес очікують зміни щодо РРО, які дозволять спростити та здешевити процес, а також покращити умови ведення господарської діяльності.


Реалізація експериментального проекту триватиме до 31 грудня                    2019 року, під час якого буде досліджено інноваційні розробки, новітні моделі програмних та/або програмно-технічних комплексів, можливість їх застосування для здійснення розрахункових операцій, прийнято рішення щодо доцільності їх впровадження у промислову експлуатацію та подальшого застосування суб’єктами господарювання. Зазначене сприятиме популяризації використання відповідних комплексів бізнесом, у зв’язку з тим, що використання окремих моделей надасть можливість здійснювати віддалений контроль за розрахунками та обігом товарів на підприємстві.


Таке рішення створить передумови для демонополізації ринку засобів для реєстрації розрахункових операцій, спростить умови їх введення в експлуатацію та використання, зменшить витрати підприємців на їх придбання та обслуговування.


В ході зустрічі відбулася дискусія навколо питань, які були предметом розгляду на цьому засіданні та стала доказом взаємного інтересу до підтримки якісного та конструктивного діалогу між представниками громадських організацій Кіровоградщини і фіскальниками. 



697Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: