Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 серпня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/08/16/fiskali-kirovogradschini-vchilisja-zapobigati-ta-vregulovuvati-konflikt-interesiv-na-derzhavnii-sluzhbi.htm
новини, 16 серпня 2018

Фіскали Кіровоградщини вчилися запобігати та врегульовувати конфлікт інтересів на державній службі


Днями, в обласному відомстві за участю керівництва проведено чергове економічне навчання з керівниками структурних підрозділів Головного управління ДФС у Кіровоградській області.


Темою економічного навчання цього разу стало питання запобігання та врегулювання конфлікту інтересів на державній службі за Законом України „Про запобігання корупції”, повідомляє ГУ ДФС у Кіровоградській області.


Фахівців відомства ознайомили з основними правопорушеннями, пов’язаними з корупцією, роз’яснили законодавчі обмеження для посадових осіб, а також навели статистичні показники по складених протоколах щодо конфлікту інтересів за 2017 - 2018 роки. 


Зокрема звернули увагу присутніх на те, що переважну більшість протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, складено за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, а саме: не повідомлення особою про наявність у неї реального конфлікту інтересів; вчинення дій/прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів.


На запитання, які цікавили присутніх відповідала головний державний інспектор з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДФС у Кіровоградській області Ангеліна Мусієнко.


Загалом же, за травень-липень 2018 року згаданим спеціалістом проведено 24 навчання щодо недопущення корупційних дій та порушень законодавства України у сфері службової діяльності як з керівниками та фахівцями структурних підрозділів ГУ ДФС у Кіровоградській області, так і в Олександрійській, Кропивницькій, Новоукраїнській ОДПІ, Компаніївському та Бобринецькому відділеннях Новоукраїнської ОДПІ.


Окрім того, з працівниками обласного відомства постійно проводиться індивідуальна (усно чи/або в телефонному режимі) консультативна допомога щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства. Основні теми звернень стосувались фінансового контролю, сумісництва, конфлікту інтересів, роботи близьких осіб. 



610Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: