Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 серпня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/08/14/onkologichnii-dispanser-otrimav-obladnannja-pridbane-za-koshti-zibrani-na-ix-mu-blagodiinomu-auktsioni.htm
новини, 14 серпня 2018

Онкологічний диспансер отримав обладнання, придбане за кошти зібрані на IX-му Благодійному аукціоні



Сьогодні, 14 серпня, у приміщенні Кіровоградського обласного онкологічного диспансеру відбулася передача обладнання, яке було придбано за кошти зібрані під час IX –го Великоднього Благодійного Аукціону.



Нагадаємо, що аукціон пройшов 4 квітня у стінах обласного художнього музею. Загальна сума коштів, зібраних на цьому аукціоні від продажу картин та квитків склала 108. 309 грн (88 790 за лоти та 19 600 за квитки).



«На жаль, онкологічні захворювання зустрічаються у наш час досить часто. Особливо це стосується нашої області, які займає перші позиції з цієї страшної захворюваності. Тому я дуже вдячна усім, хто долучився до цього аукціону та зміг зробити свій вклад у купівлю цього обладнання», - говорить Вікторія Талашкевич, учасниця оргкомітету аукціону, координаторка громадської організації «Прес-клуб реформ».


Оргкомітет аукціону сьогодні передав у власність онкологічного диспансеру апарат для зварювання тканини та два освіжувача повітря для проктологічного та хірургічного відділення.





«Коли ми купували освіжував повітря, у нас залишалось коштів приблизно на півтори. Ми почали шукати спільну мову і магазин техніки Comfy пішов нам на зустріч і віддав за кошти, які у нас були два апарата. Це є ще одним доказом того, що усе це робиться не дарма. І, якщо кожен хоч трохи допоможе чимось – вийде велика справа», - розповіла Тетяна Ткаченко – директорка обласного художнього музею.


Завдяки цьому обладнанню можна обходитися без швів, що полегшуватиме процес лікування. Що стосується освіжувача повітря, то це просто необхідно для проктологічного та хірургічного відділення через несприятливі умови. Держава зазвичай виділяє кошти на мільйонне обладнання, а до чогось менш вартісного завжди нне доходить справа. Тому цей внесок є дуже важливим», - каже заступник головного лікаря з медичної частини Ігор Макарук.



            

2214Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: