Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 серпня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/08/14/miskogo-golovu-svitlovodska-pritjagujut-do-vidpovidalnosti-po-faktu-koruptsii.htm
новини, 14 серпня 2018

Міського голову Світловодська притягують до відповідальності по факту корупції



У понеділок, 13 серпня о 10:00 розпочалося судове засідання під головуванням судді Олександра Андріянова по справі 401/1198/18 щодо адміністративного правопорушення, скоєного Валентином Козярчуком, Світловодським міським головою - повідомляє сайт "Світловодськ"  Тетяна Дроздова.


Валентин Козярчук на суд не з’явився, про причини відсутності суд не повідомив, пояснити чому "законослухняний" Світловодський міський голова проігнорував виклик до суду, не змогла і його захисник, вона ж колишня невістка Козярчука, Олена Доречина. У чому полягає суть справи? 


Без коментарів подаємо витяги з протоколу, який складено управлінням захисту економіки в Кіровоградській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, як спеціально уповноваженим суб’єктом у сфері протидії корупції. 


– Козярчук Валентин Валентинович, обіймаючи посаду Світловодського міського голови, будучи, згідно підпункту "б" пункту 1 частини 1 статті 3 Закону України "Про запобігання корупції" від 14 жовтня 2014 року №1700-VII, суб’єктом відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією, у порушення ч. 2 ст. 52 Закону України "Про запобігання корупції", не повідомив у десятиденний термін Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни у майновому стані після отримання 26.03.2018 доходу (у вигляді грошових коштів) у розмірі 977829,00 грн, згідно договору купівлі-продажу від 02.09.2017р., що перевищує 50 прожиткових мінімумів, установлених на 1 січня 2018 року (тобто суму 88 100 гривень), чим вчинив адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, відповідальність за яке передбачене частиною 2 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення. 


Місцем вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, відповідальність за вчинення якого передбачена частиною 2 статті 1726 КУпАП, є місце роботи Козярчука Валентина Валентиновича, а саме Світловодська міська рада, яка розташована за адресою: Кіровоградська область, м. Світловодськ, вул. Героїв України, 14. 


Часом та датою вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, є 00:00, 06 квітня 2018 року, коли особа зобов’язана подати повідомлення про суттєві зміни у майновому стані. 


З протоколом Валентин Козярчук ознайомився, проте не надав управлінню жодного повідомлення чи письмового пояснення з даного приводу. 


- Також, у телефонній розмові громадянин Козярчук В.В. пояснив, що відмовляється надавати будь-які пояснення з даного приводу та буде її надавати лише при відкритому кримінальному проваджені і тільки представникам НАЗК, – йдеться у протоколі. 


Крім того, 21.05.2018 року Валентин Козярчук заявив клопотання про надання йому можливості підготувати пояснення, хоча після декількох запрошень до приміщення управління захисту економіки в Кіровоградській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України не прибув і ніяких пояснень не надав. Цей факт теж зафіксовано у протоколі. 


Тож поліцейські зробили висновок: будучи обізнаним про скоєне адміністративне правопорушення, Валентин Козярчук умисно уникає зустрічі з працівниками правоохоронних органів з метою ненадання пояснень та умисно затягує строки проведення перевірки у справах про адміністративні правопорушення. 


Прокурор Євген Голина попросив суд зупинити розгляд справи до моменту явки Валентина Козярчука на судове засідання та застосувати примусовий привід останнього на наступне засідання. У сторони захисту були прямо протилежні заяви та клопотання: не зупиняти розгляд справи і не застосовувати примусовий привід для Валентина Козярчука. Сергію Коваленко, начальнику сектору протидії корупції Управління захисту економіки в Кіровоградській області Національної поліції України, який був присутній на засіданні, суддя слова не надав. 


Вислухавши прокурора і адвоката, суддя оголосив (після короткої перерви) ухвалу суду: зупинити розгляд справи до моменту явки Козярчука на судове засідання, у разі його ухиляння, застосувати примусовий привід. 


Повний текст рішення суду розмістять на сайті "Судова влада" вже завтра, 14 серпня, – повідомила нам керівник апарату суду Наталія Коляда. Наступне засідання призначено на середу, 20 серпня. Початок о 14:30.  


фото - gordonua.com


2070Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: