Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 31 липня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/07/31/ukrainski-likari-ne-mozhut-postaviti-diagnoz-hlopchiku-z-kropivnitskogo-tozh-rodina-zbirae-groshi-na-obstezhennja-v-ispanii.htm
новини, 31 липня 2018

Українські лікарі не можуть поставити діагноз хлопчику з Кропивницького, тож родина збирає гроші на обстеження в Іспанії


До хвороби Микита навчався у 5-му класі, танцював в НХК «Росинка», займався англійською мовою. У листопаді минулого року прийшов додому зі школи з головним болем, потім дитині стало зовсім погано і у результаті - реанімація у дитячій обласній лікарні і тривале лікування.


Микита був направлений до Києва для консультації і встановлення діагнозу. Оглянутий консиліумом фахівців Українського Медичного центру реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи МОЗ України, завідуючим кафедрою Дитячої неврології і соціальної реабілітації НМАПО ім. П.Л. Шупика  В.Ю. Мартнюком,  керівником клініки, доктором медичних наук Л.Г. Кириловою.


Дитині встановили діагнози під питанням: Важке органічне ураження ЦНС у вигляді деменції з порушенням рухової функції (відсутність сидіння, ходи), пірамидно - екстрапірамідної симптоматики з епілептічним синдромом, внаслідок нейродегенеративної патології? Наслідок перенесеної нейроінфекції?


Микиті рекомендовано нагляд невропатолога в поліклініці і реабілітація в Міжнародній клініці реабілітації в Трускавці, вартістю 50 тис. гривень.


За згодою професора трускавецької клініки В. І.Козявкіна реабілітація 12 днів була безкоштовною, а подальша восени вже проходитиме по повній вартості.


Зараз хлопчик вдома, він потребує повного догляду мами. Що важливо, після реабілітації у Трускавці спостерігається позитивна динаміка (хлопчик намагається сидіти) , але залишається епілептичний синдром, який заважає відновленню, а й діагнозу так і немає, відповідно і лікування також.



Мама зверталася в клініки Дніпропетровська і Львова, але в Україні не можуть допомогти. Зверталися до багатьох клінік Німеччини та Китаю, але тільки центр Текнон в Барселоні відповів на запит і береться за обстеження дитини і підбір лікування.


Прийшло офіційне запрошення на 7 днів повного обстеження дитини вартістю 13 тисяч євро на вересень.


Для мами, бабусі і дідусі Микити це сума не підйомна і вони просять про допомогу небайдужих людей!


Номер картки мами: Григорьєва Інна Миколаевна 5168 7427 1904 4913 (ПриватБанк)


Номер телефона: 099-39-455-78


4232Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: