Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 липня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/07/16/v-oleksandrivtsi-bezrobitni-diznavalisja-jak-ne-stati-nelegalnim-trudovim-migrantom.htm
новини, 16 липня 2018

В Олександрівці безробітні дізнавалися, як не стати нелегальним трудовим мігрантом



Трудова міграція–невід'ємна складова глобалізаційних процесів, якими охоплені всі країни світу. Щороку до інших держав на роботу та навчання виїжджають сотні тисяч українців,однак лише 1% працевлаштовуються за кордоном через офіційних посередників.Зважуючись на нелегальну трудову міграцію, люди часто працюють без жодних соціальних гарантій,належних побутових умов,отримують знижену платню. Нерідко трудові мігранти, особливожінки, потрапляють у рабство,стають жертвами пограбувань або ж учасниками злочинних груп.


З метою попередження та всебічного інформування громадян про небезпеку неврегульованої зовнішньої трудової міграції, нещодавно, в Олександрівській районній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості відбувся семінар на тему «Запобігання нелегальній трудовій міграції,торгівлі людьми таексплуатації дитячої праці» - повідомляє О. Бондаренко, фахівець І категорії з питань зайнятості Олександрівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Начальник відділу Олександрівського бюро правової допомоги Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Іван Чорний оприлюднив ряд рекомендацій, що сприяють убезпеченню людини, для працівників,які планують працевлаштуватись за кордоном. Також була надана інформація щодо програми Au-Pairабо WorkandTravel та української національної довідкової безкоштовної лінії з питань міграції та протидії торгівлі людьми: 0-800-505-501.


За допомогою питань, що розглядалися, учасники заходу дізналися про основи законодавства України у сфері працевлаштування за кордоном, наслідки зовнішньої нелегальної трудової міграції (шахрайство при працевлаштуванні, економічна експлуатація, торгівля людьми); переваги легального працевлаштування за кордоном, правовий захист громадян за кордоном (організації та установи, які здійснюють підтримку громадян України за кордоном).


Захід відбувся у форматі живого спілкування. Разом з фахівцями присутні аналізували помилки, яких найбільше припускаються громадяни та шляхи їх уникнення.Адже обізнаність кожного громадянина є найкращим захистом проти шахрайства та незаконних дій.



813Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: