Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 липня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/07/13/viznacheno-peremozhtsiv-konkursu-gromadska-perspektiva-ideja-dija-rezultat-.htm
новини, 13 липня 2018

Визначено переможців конкурсу "Громадська перспектива: ідея – дія – результат"



Перший заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Коваленко провів засідання конкурсної комісії із розгляду програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету - повідомляє сайт Кіровоградської ОДА.


Конкурс соціальних проектів "Громадська перспектива: ідея – дія – результат" проводиться в області вже вп’яте. Проекти, що подаються для участі у конкурсі, мають бути спрямовані на пропаганду духовних цінностей та виховання в підростаючого покоління почуття патріотизму, на правовий всеобуч населення області, пропаганду здорового способу життя, підвищення якості освітніх послуг та надання соціальних послуг для вразливих верств населення,а також на сприяння розвитку громадянського суспільства та волонтерського руху.


Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів однієї програми (проекту, заходу), що подається для участі у конкурсі, становить 30 тис. грн. Загальний фонд конкурсу становить 90 тис. грн.


Цього разу до управління комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, як організатора конкурсу, було подано чотири проекти, які планується реалізувати у наступному фінансовому році.


Відповідно до положення, конкурс проведено в три етапи: на першому комісія розглянула конкурсну документацію, на другому було проведено відкритий захист пропозицій, а на третьому – індивідуальне оцінювання заслуханих пропозицій членами конкурсної комісії.


Зокрема, ГО "Серце матері" презентувала проект "Давай дружити", спрямований на привернення уваги різних структур і суспільства до проблем дітей з особливими потребами, їх інтеграцію в загальноосвітній простір. Проект передбачає проведення тренінгу за участі батьків на тему "Ми – рівні", проведення тематичної фотовиставки, зустрічі дітей з паралімпійцями та низку інших заходів.


Наступний проект, що було представлено ГО "Об’єднання переселенців "КВІТЕНЬ – 2014", має назву "Здорова жінка – здорова нація". Мета проекту – пропаганда здорового способу життя серед жінок області. Він передбачає проведення тематичного фестивалю за участі фітнес-тренерів, організацію семінару на тему здорового харчування та "круглого столу" для молоді.


Наступні два проекти, розроблені громадськими організаціями, спрямовані на соціалізацію, психологічну реабілітацію та правовий всеобуч учасників АТО, а також на підтримку матерів та членів сімей загиблих у збройному конфлікті на Сході. Так, проект "Рівний – рівному", презентований ГО "Фонд правового та соціального захисту ветеранів війни "Правник", передбачає проведення освітньо-правових заходів для учасників АТО, низку виїзних зустрічей. У рамках іншого проекту "Крок на зустріч", розробленого ГО "Центр громадських зв’язків "Правосвіт", заплановано проведення різних заходів для матерів загиблих військовослужбовців із залученням психологів.


За результатами оцінювання, найбільше балів отримав проект "Давай дружити", друге і третє місце з рівною кількістю балів розділили проекти "Рівний – рівному" та "Крок на зустріч", на четвертому місці пропозиція "Здорова жінка – здорова нація". Члени комісії вирішили, що фінансова підтримка буде надана на реалізацію усіх проектів, кошти буде розподілено пропорційно до отриманих балів.


Про результати конкурсу управління комунікацій з громадськістю облдержадміністрації повідомить кожного з учасників письмово.


1327Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: