Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 липня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/07/13/u-kropivnitskomu-vidbulis-taktichni-navchannja-na-gradolija-foto-.htm
новини, 13 липня 2018

Тактичні навчання відбулись у Кропивницькому на «ГрадОлія» (ФОТО)



13 липня з метою перевірки готовності до дій за призначенням на випадок виникнення великих пожеж та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій підрозділів Кропивницького зведеного загону № 1 відбулись тренувальні тактичні навчання на олійно-екстрактному заводі «ГрадОлія» - повідомляє Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області.


До складу зведеного загону №1 входять 1-й ДПРЗ м. Кропивницький, АРЗСП У ДСНС в області, Новоукраїнський, Долинський, Маловисківський, Бобринецький, Новомиргородський, Олександрівський районні відділи та Компаніївський, Новгородківський, Устинівський районні сектори Управління ДСНС у Кіровоградській області.


Крім того, до навчань були залучені сили та засоби служб взаємодії м. Кропивницький: ВАТ «Кіровоградгаз», ВАТ «Кіровоградобленерго», КВКГ ОКВП «Дніпро-Кіровоград».


Потенційно небезпечний об’єкт «ГрадОлія» займає площу близько 5 га. На території заводу розміщена велика кількість виробничих та допоміжних будівель для переробки та зберігання олійних культур, а у виробництві використовуються легкозаймисті речовини. Тому при виникненні пожежі в одній із будівель існує велика ймовірність швидкого поширення вогню на сусідні приміщення.


Відповідно до тактичного задуму навчань, внаслідок порушення цілісності залізничної цистерни стався вилив та займання гексанового розчинника. Площа умовної пожежі склала 100 м2 та швидко поширювалась внаслідок додаткового розливу небезпечної речовини. Виникла загроза розповсюдження пожежі по залізничному рухомому складу та займання близько 20 тис. м3 силосу з лузгою.


Під час навчань було відпрацьовано план залучення сил та засобів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, перевірено готовність зведеного загону №1 до дій за призначенням, проаналізовано рівень підготовки керівництва та особового складу підрозділів до дій на випадок надзвичайних ситуацій та аварійних подій на потенційно небезпечних об’єктах. Крім того, усі ланки, задіяні до подолання умовної НС, відпрацювали плани взаємодії між залученими до навчань службами.


Усього до тренувальних тактичних навчань було залучено 60 чоловік особового складу та 14 одиниць техніки Кропивницького зведеного загону №1 Управління ДСНС України у Кіровоградській області.


                     

2007Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: