Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 липня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/07/13/prijutivska-otg-lotna-akademija-koreiska-kompanija-safe-us-drone-ta-agrarnii-litsei-pidpisali-memorandum-pro-spivpratsju.htm
новини, 13 липня 2018

Приютівська ОТГ, льотна академія, корейська компанія Safe us Drone та аграрний ліцей підписали меморандум про співпрацю


12 липня Приютівська об’єднана територіальна громада, Льотна академія Національного авіаційного університету, компанія Safe us Drone (Респубіка Корея) та Олександрійський професійний аграрний ліцей підписали меморандум про співпрацю у напрямку забезпечення сталого розвитку Приютівської об’єднаної територіальної громади - повідомляє Летная академия Национального авиационного университета


Підписання документу відбулося під час проведення науково-практичного семінару «Перспективи застосування безпілотних літальних апаратів у сільському господарстві регіону та для потреб Приютівської об’єднаної територіальної громади», який відбувався за підтримки Кіровоградської обласної державної адміністрації.


Зокрема, партнери домовилися взаємодіяти для вирішення наступних задач:


• Розробка та реалізація в ОТГ пілотного проекту по впровадженню використання безпілотних літальних апаратів та адаптації технологій для потреб аграрних компаній громади задля підвищення ефективності аграрного бізнесу. 
• Розбудова інноваційного середовища на території громади, як протидії відтоку молоді з регіону. 
• Вирішення проблеми підготовки кадрів шляхом: 
 Сприяння створенню у школах гуртків технічної творчості, обладнаних сучасними робототехнічними конструкторами. 
 Для популяризації професії операторів безпілотних літальних апаратів створення дитячих команд з дрон-рейсингу (швидкісних перегонів дронів) та умов для їх тренувань. 
 Запровадження системи дуальної освіти, що дозволить половину навчального часу відводити на вивчення теорії у вищому навчальному закладі; а половину – практичній підготовці у фермерському господарстві. 
 Створення коворкінг-центрів, як середовищ для виховання сучасних ІТ-фахівців, що працюватимуть, в тому числі, у галузі розвитку технологій у сільськогосподарському бізнесі. 
• Створення на базі Олександрійського професійного аграрного ліцею сервісного центру з обслуговування безпілотних літальних апаратів та підготовки операторів безпілотних літальних апаратів. 
• Залучення грантових програм та інших джерел фінансування для розвитку освітнього та виробничого потенціалу ОТГ. 


Організація семінару для представників аграрного бізнесу громади стала можливою завдяки ініціативі голови ОТГ Андрія Коломійцева, начальника Льотної академії НАУ Сергія Неділька (Сергей Неделько), представників компанії Safe us Drone (Республіка Корея), директору Олександрійського професійного аграрного ліцею Василя Афанасьева. Також сприяння в реалізації проекту надав директор Кіровоградського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» (Кіровоградський Центр розвитку місцевого самоврядування) Олег Яременко, який здійснює супровід новоутворених ОТГ за підтримки програми U-LEAD.


Під час семінару фермери не тільки дізналися про можливості використання безпілотників для потреб сільського господарства та в інтересах громади, а й були присутні на презентації сучасного корейського зразка квадракоптера, що використовується для обприскування садиб, полів, городин тощо.


                        

2623Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: