Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 липня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/07/13/na-kirovogradschinii-pidpriemtsiv-za-nepravilne-markuvannja-produktsii-oshtrafuvali-na-127-tisjach.htm
новини, 13 липня 2018

На Кіровоградщиніі підприємців, за неправильне маркування продукції, оштрафували на 127 тисяч



За порушення в частині маркування продукції та застосування знака відповідності технічним регламентам суб’єкти господарювання оштрафовані на понад 127 тис. Грн


Відповідно до Плану здійснення діяльності з ринкового нагляду спеціалісти відділу ринкового та метрологічного нагляду Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області протягом першого півріччя поточного року провели 39 планових перевірок характеристик продукції, під час яких у 44 одиниць продукції встановили порушення в частині маркування та застосування знака відповідності технічним регламентам.


За ці порушення передбачена відповідальність п.2 ч.2 ст. 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції». За введення в обіг продукції, що не відповідає встановленим вимогам, до суб’єктів господарювання застосовано штрафні санкції на суму 127,075 тис. грн. На продукцію, щодо якої виявлено порушення, введено тимчасову заборону або обмеження на її реалізацію на ринку до усунення формальної невідповідності.


У ході здійснення заходів державного ринкового нагляду перевірялась продукція за видами: низьковольтне електричне обладнання; мийні засоби; іграшки; назви текстильних волокон і маркування текстильних виробів.


Усі рішення спеціалістів відділу ринкового та метрологічного нагляду Головного управління Держпродспоживслужби у Кіровоградській області суб'єктами господарювання виконані повністю.


Протягом першого півріччя поточного року до державного бюджету стягнуто господарських штрафів на суму 116,025 тис. грн.


844Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: