Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 липня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/07/13/deputata-fermera-svitlovodski-rairadi-oshtrafovano-za-samozahvat-zemli.htm
новини, 13 липня 2018

Депутата-фермера Світловодської райради оштрафовано за самозахват землі



Прокуратура домоглась справедливого покарання для депутата, що самовільно використовував земельні ділянки. За принципової та послідовної позиції Знам’янської місцевої прокуратури до штрафу в розмірі 3400 грн. засуджено депутата Світловодської районної ради, голову однієї із її постійних комісій та водночас голову фермерського господарства за самовільне зайняття 24 земельних ділянок загальною площею 74 га на території Світловодського району - повідомляє Прес-служба прокуратури Кіровоградської області. 


Судовий розгляд справи тривав 1 рік 10 місяців, під час якого державним обвинувачем доведено, що вказаний голова фермерського господарства самовільно з метою протиправного отримання прибутку використовував вказані земельні ділянки, не маючи правовстановлюючих документів на них. 


Вироком Світловодського міськрайонного суду його визнано винним за ч.1 ст.197-1 Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді штрафу. Крім того, в рамках судового розгляду частково задоволено цивільний позов про відшкодування шкоди, завданої злочинними діями, таким чином доведено принцип невідворотності покарання. 


Довідково. Кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 197-1 КК України, карається штрафом від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.



1032Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: