Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 липня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/07/13/250-ditei-z-kirovogradschini-stali-uchasnikami-kvestu-prof-i-play-foto-.htm
новини, 13 липня 2018

250 дітей з Кіровоградщини стали учасниками квесту «ПРОФ-і-PLAY» (ФОТО)


Літо найулюбленіша пора усіх дітей. Пора нових знайомств та пригод, а ще – яскравих вражень, творчості, пізнання світу.


«Плануй. Розвивайся. Обирай. Фантазуй» – під таким девізом фахівцями Кіровоградського обласного центру зайнятості учора, 11 липня, було проведено профорієнтаційний квест «ПРОФ-і-PLAY».Учасниками заходу стали 250дітей, які відпочивають в оздоровчому таборі «Жовтень», що знаходиться у селі БіркиОлександрівського району. Саме туди завітав мобільний центр професійної орієнтації. До проведення заходу долучилися представники 29 Державної пожежно-рятувальної частини УДС України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області та Олександрівськоїрайонної лікарні - повідомляє Відділ організації профорієнтації Кіровоградського обласного центру зайнятості.


З метою наданнязаходу привабливості та азарту,для учасників були розроблені маршрути руху інтерактивними станціями: «Інтелектуальна», «Мистецька», «Дизайнерська», «Спортивна», «Рятівник», «Медична». На станціяхучасники вирішували підготовлені фахівцями завдання, демонструючивласні знання, кмітливість, креативність, фантазію та спортивна підготовка.

 

На станції «Інтелектуальна» команди перевіряли свої знання зі світу професій за допомогою цифрового дешифратора, ребусів, анаграм.


Фантазію, креативність та творчі здібності учасники проявляли на станціях «Мистецька» та «Дизайнерська». Створені дітьми образи високо оцінив би провідний дизайнер. Матеріалом для одягу кухара, інструментів та приладдя, з якими він працює, був звичайний папір, який за допомогою клею, скріпок, скотчу та завдяки фантазії дітей перетворювався у справжній дизайнерський витвір. 


З завданнями зі станцій «Спортивна» та «Рятівник» діти гарно впоралися  завдяки злагодженості, спритності, швидкості, влучності та фізичній підготовці. Представники пожежної частини допомогли дітям відпрацювати певні дії у надзвичайних ситуаціях та отримати бали за правильність і швидкість виконання вправ.


Уміння надавати першу невідкладну допомогу, накласти пов’язку на уражене місце, зупинити кровотечу, виміряти тиск діти демонстрували на станції «Медична».


Учасниками квесту «ПРОФ-і-PLAY» стали діти різного віку і вражало організаторів те, що наймолодші не відставали від старших, а інколи активністю та наполегливістю, навіть, обходили їх. Кожна команда хотіла бути першою, отримати найбільше балів, швидко та вправно виконуючи завдання.У результаті перемогла дружба – кожна команда отримала заохочувані нагороди.


Квест отримав позитивні відгуки від учасників та адміністрації табору. Такі заходи дозволяються дітям провести свій літній відпочинок цікаво, весело, а головне – корисно: у розважальній формі молоді люди збагатили свої знання про багатогранний світ професій.


         &ft7   &ft8   &ft9   

968Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: