Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 липня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/07/11/komitet-radi-pidtrimav-pereimenuvannjakirovogradskoi-ta-dnipropetrovskoi-oblastei.htm
новини, 11 липня 2018

Комітет Ради підтримав перейменування Кіровоградської та Дніпропетровської областей


Комітет Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя підтримав внесення змін до Конституції щодо перейменування Дніпропетровської області у Січеславську, а Кіровоградську — у Кропивницьку. Про це повідомляє Громадське радіо з посиалнням на «Інтерфакс-Україна».


«По Кіровоградській та Дніпропетровській областях дуже швидко пройшла процедура (розгляду на парламентських комітетах – ред.). Це буквально місячної давнини ініціатива народних депутатів. Ми вдячні іншим комітетам, які за нашим проханням оперативно зібралися, аби ми сьогодні отримали ці висновки (до законопроектів щодо перейменувань – ред.). І це дає можливість почати наші конституційні зміни», — сказав голова комітету Руслан Князевич.


Народні депутати запропонували Раді перейменувати області у квітні та травні 2018 року. Ініціаторами виступили близько 150 парламентаріїв.


Зазначимо, що це рішення профільного комітету не означає остаточне перейменування областей. Для цього необхідні зміни до Конституції, які має потім ухвалити парламент не менш як 300 голосами депутатів, що є більшим за звичайні законопроекти.


Наприкінці червня 2018 Комітет Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування підтримав пропозицію перейменувати Дніпропетровську область у Січеславську, а Кіровоградську — у Кропивницьку. 


14 липня 2016 року Верховна Рада перейменувала місто Кіровоград на Кропивницький. Також Рада перейменувала Дніпропетровськ на Дніпро. Перейменування міст відбулося у межах декомунізації. 


9 квітня 2015 року Верховна Рада ухвалила пакет законів про декомунізацію, які забороняють радянську символіку і засуджують комуністичний режим. 


У межах декомунізації були перейменовані всі вулиці і населені пункти, назви яких пов'язані з комуністичним режимом, також були демонтовані пам'ятники тоталітарної епохи.


фото - 112.ua

1512Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: