Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 3 липня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/07/03/u-meshkantsja-svitlovodska-pidozrjujut-botulizm.htm
новини, 3 липня 2018

У мешканця Світловодська підозрюють ботулізм


54-річний чоловік у важкому стані перебуває в палаті інтенсивної терапії Світловодської центральної районної лікарні.


Небезпечне захворювання у пацієнта медики підозрюють на підставі клінічної картини захворювання, проводяться лабораторні дослідження біоматеріалу хворого з метою уточнення діагнозу. Як з’ясувалося, він разом із дружиною вживав в’ялену непатрану рибу (плоскирки) домашнього виробництва, придбану в місці стихійної торгівлі. Протиботуліністичну сироватку чоловікові введено не було. Його дружина почувається нормально.


Залишки плоскирки в’яленої з домашнього вогнища, а також рибу з місця стихійної торгівлі вилучено. Наразі вирішується питання про проведення лабораторних досліджень залишків продукту.


Якщо в постраждалого підтвердиться ботулізм, це буде п’ятий випадок захворювання в області в поточному році.


Нагадуємо, що ботулізм - гостра токсикоінфекція, яка виникає внаслідок вживання неправильно приготовлених чи з порушенням умов зберігання грибів домашнього консервування, копченої або в'яленої риби, м'ясних і ковбасних виробів, консервів. Токсин збудника ботулізму відноситься до найсильніших.


З рекомендаціями щодо запобігання ботулізму можна ознайомитися тут


фото умовне - wz.lviv.ua

1250Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: