Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 червня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/06/21/rjatuvalniki-spilno-z-lisivnikami-ta-politsieju-provodjat-profilaktichnu-robotu-v-lisovih-masivah.htm
новини, 21 червня 2018

Рятувальники спільно з лісівниками та поліцією проводять профілактичну роботу в лісових масивах


Суха спекотна погода привертає увагу до питань запобігання пожежам на території лісових масивів. Саме тому рятувальники спільно з працівниками Національної поліції та лісового господарства продовжують профілактичні патрулювання у місцях масового відпочинку на території лісництв. Такі заходи дають змогу не лише виявити порушників, а й попередити пожежі через необережність з вогнем, повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.


20 червня рейд провели у лісі на березі Синюхи у Новоархангельському районі, неподалік райцентру. Хотілось би зауважити, що юрби туристів вже давно вподобали це місце, оскільки воно дає можливість поєднувати відпочинок у лісі й біля води. Однак те, що у лісі переважають хвойні дерева, створює додатковий ризик виникнення пожежі, оскільки відпочивальники розкладають багаття, смажать шашлики.   


Учасники рейду попередили громадян про адміністративну відповідальність за випалювання рослинності та наслідки, якими може обернутися пожежа у лісовому масиві.  Нагадали, що у період високої пожежної небезпеки забороняється розкладати багаття у лісах. За відсутності опадів до пожежі може призвести і залишений недопалок чи сірник, тому слід бути максимально уважними та обережними. У разі пожежі лісу на початковій стадії, необхідно спробувати загасити її власними силами, якщо ж займання вже поширилося, необхідно сповістити про подію за номером «101». 


У листівках, які розповсюдили серед відпочиваючих рятувальники, йшлось також про безпечний відпочинок на воді. Особливо наголошувалось про необхідність пильнувати дітей і не допускати їх пустощів з вогнем та небезпечних ігор у воді.


      



1163Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: