Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 20 червня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/06/20/urjad-vnis-zmini-do-planu-formuvannja-kirovogradskoi-oblasti.htm
новини, 20 червня 2018

Уряд вніс зміни до плану формування Кіровоградської області


Уряд вніс зміни до перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області. Ці зміни дають громадам підстави для переходу на прямі міжбюджетні відносини з Державним бюджетом України відповідно до положень Бюджетного кодексу України.


- У перспективному плані нашої області уточнили склад Добровеличківської, Тишківської, Помічнянської, Соколівської, Великосеверинівської, Новомиргородської та Іванівської громад, а також доповнили Приютівською та Катеринівською громадами. Також з перспективного плану вилучається Олександрійська, Капітанівська та Панчівська громади, - розповідає Валентина Шеремет, радниця з питань децентралізації Кіровоградського Центр розвитку місцевого самоврядування.


Таким чином, за словами пані Валентини Шеремет, Уряд врахував пропозиції, які минулого року зібрала і подала відповідна Робоча група, що працює в обласній державній адміністрації а після того затвердила сесія Кіровоградської обласної ради. Це сталося 10-го листопада минулого року. Тепер зазначені громади Кіровоградської області нарешті отримають додаткові стимули та ресурси для забезпечення сталого розвитку своїх територій в коротко і довгостроковій перспективі.


Наразі перспективні плани формування територій громад, затверджені Урядом, покривають 76% території країни (Кіровоградщина охоплена перспективним планом на 100%). Отже, абсолютна більшість громад вже бачать, куди треба рухатися, щоб гарантовано стати на шлях розвитку.


Нагадаємо, що Кіровоградський Центр розвитку місцевого самоврядування, що створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіонбуду, постійно надає інформаційну та консультативну допомогу органам місцевого самоврядування і об’єднаним територіальним громадам на Кіровоградщині з питань втілення реформи децентралізації, створення проектів регіонального розвитку, місцевих фінансів та комунікацій. Якщо представникам ініціативних груп потрібні коментарі, консультації чи навчання (а все це – безкоштовно!) від Центру розвитку місцевого самоврядування, телефонуйте будь ласка за номером: (0522) 32-02-86 (щодня у будні з 9.00 до 18.00).


1364Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: