Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 20 червня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/06/20/kirovogradska-oda-vidsijala-vid-miljardu-na-taemne-utrimannja-dorig-vsih-krim-oblavtodoru.htm
новини, 20 червня 2018

Кіровоградська ОДА відсіяла від мільярду на таємне утримання доріг всіх, крім облавтодору



Департамент інфраструктури та промисловості Кіровоградської ОДА 8 червня уклав угоду з ДочП «Кіровоградський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» про експлуатаційне утримання автодоріг місцевого значення на 920,90 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро». - інформує Наші гроші


Закупівлю провели за переговорною процедурою, оскільки тендери двічі доводилось відміняти через нестачу учасників, бо на них приходив тільки облавтодор.


На поточний рік замовили утримання земляного полотна, водовідводу, дорожнього одягу, технічних засобів організації дорожнього руху, штучних споруд та об’єктів благоустрою. Також підряд включає поверхневу обробку, зимове утримання, озеленення, ліквідацію аварійних з’їздів і контроль пересувним габаритно-ваговим комплексом.


Ціни за одиницю на матеріали та окремі види робіт не оприлюднені.


Фінансування за договором складає всього 36,70 млн грн., тобто 4% загальної вартості.


Забезпечення тендерної пропозиції на відмінених торгах складало 2,30 млн грн. Відносно очікуваної вартості закупівлі у 921,00 млн грн. це становило 0,25% (закон «Про публічні закупівлі» дозволяє не більше 0,5%), однак відносно фактичного фінансування, яке стало відомим уже після публікації угоди з облавтодором, це становить цілих 6%.



Тендерна документація відмінених торгів вимагала від учасника довідку про наявність баз зимового утримання згідно ПГ-218-118:2005 «Єдині правила зимового утримання автомобільних доріг» у кожному з 20 районів, де розташовані утримувані дороги. В Олександрійському районі, на який у формі довідки відведено два рядка, вимагалося дві бази. Усі вони мали бути власними або підтвердженими договором про надання права користування, договором про наміри чи гарантійним листом власника про укладання з переможцем відповідного договору.


Облавтодор у довідці перерахував свої райавтодори та їхні дорожньо-ремонтні пункти.


Зазвичай торги з вимогою надання довідки про бази зимового утримання по районах або виграються облавтодором у приватної фірми з орендованими у нього ж базами, або двічі відміняються через нестачу учасників, після чого підряд без торгів отримує облавтодор.


Наприклад, Кіровоградська САД теж замовляла «Кіровоградському облавтодору» утримання доріг. Єдиним конкурентом було ТОВ «Ростдорстрой», яке орендувало в цього ж облавтодора ті самі бази, котрі він вказав у довідці на нинішніх відмінених торгах.


2076Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: