Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 червня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/06/15/na-kirovogradschini-politseiski-vlashtuvali-dlja-shkoljariv-zustrich-iz-kiborgami-foto-.htm
новини, 15 червня 2018

На Кіровоградщині поліцейські влаштували для школярів зустріч із Кіборгами (ФОТО)


На запрошення керівника Устинівського відділення поліції Віктора Московця відгукнулися військові 3-го полку спеціального призначення, аби провести навчання молоді військовій справі. Захід був спрямований на військово-патріотичне виховання підростаючого покоління та зменшення негативних явищ у молодіжному середовищі - повідомляє Устинівське відділення Долинського відділу поліції Кіровоградської області.


Про все це йшлося на зустрічі, організованій за сприяння директора Устинівської школи Володимира Гавриша та начальника поліції Віктора Московця, які узгодили час і дату приїзду військовослужбовців таким чином, аби не відволікати учнів від здачі ЗНО.


Загалом підготовка до заходу тривала близько двох місяців. Керівник поліції Устинівщини особисто відвідав командира 3-го полку спеціального призначення та запросив військових для проведення навчань молоді.


У день зустрічі до загальноосвітньої школи № 1 в Устинівку завітали понад 150 учнів із усіх навчальних закладів району. Діти разом із вчителями, батьками і місцевими жителями підготували концертну програму для кіборгів та за доброю традицією зустріли їх короваєм. 


Програма навчань включала кілька етапів. Присутніх ознайомили з інформацією щодо проходження служби в Національній поліції та Збройних Силах України, розповіли про сучасну зброю, яка знаходиться на озброєнні у військових та у поліції.


Було приділено увагу питанням домедичної підготовки, надання допомоги в екстремальних ситуаціях, зокрема в бойових умовах.


Військовослужбовці розповіли про види парашутів та продемонстрували навички їх складання. Також йшлося про інженерну підготовку та підривну діяльність, навички ведення стрільб в умовах населеного пункту та в лісостеповій зоні.


На завершення заходу начальник Устинівського відділення поліції висловив вдячність військовим за те, що знайшли можливість приділити увагу молоді району.


Також згадав про свого близького товариша, з яким проводив тренування зі стрільби під час служби у 3-му полку. Командир відділення снайперів Шершень Андрій Олексійович загинув на Сході, прикриваючи відступ своїх підлеглих. Присутні вшанували його пам’ять та усіх полеглих захисників  хвилиною мовчання.


Звертаючись до присутніх, Віктор Анатолійович ще раз наголосив на важливості заходу, що відбувся. Адже підростаюче покоління мало можливість ознайомитися з аспектами діяльності військових, їх професійними навичками, особисто зустрітися з людьми, на яких має рівнятися кожен.


«Ми повинні тут і зараз навчати нашу молодь дисципліні, законності, порядку та любові до своєї держави, аби виховати справжніх патріотів, захисників країни і народу», - зазначив Віктор Московець.


       


1374Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: