Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 червня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/06/15/anatolii-stojan-rozpoviv-pro-te-chogo-ochikuvati-vid-sudovoi-reformi.htm
новини, 15 червня 2018

Анатолій Стоян розповів про те, чого очікувати від судової реформи


Cьогодні, 15 червня, у приміщенні Прес-клубу міста Кропивницького відбулася прес-конференція Комітету виборців України, присвячена інформаційній кампанії інформування громадян щодо основних нововведень судової реформи, яку проводив Анатолій Стоян – член правління Асоціації Громадські ініціативи.


Прес-конференція пройшла у рамках проекту «Підвищення обізнаності громадськості щодо стану та ходу судової реформи на місцевому та національному рівнях», що виконує ВГО «Комітет виборців України», у рамках Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддля».


«Дуже важливим є те, щоб суспільство розумілося на нововведеннях, що стосуються судової реформи і могло їх використовувати для свого блага. Щоб судді не пішли в недоброчесний блуд, треба здійснювати громадський контроль. Ми маємо спостерігати за тим, щоб судова система була справедливою», - говорить Анатолій Стоян.


До кінця року, за словами Анатолія Стояна, судова система має залучити всі прописані зміни. Однією з новацій судової реформи стало створення Громадської ради доброчесності як органу, покликаного сприяти Вищій кваліфікаційній комісії суддів України у встановленні відповідності судді (кандидата на посаду судді) критеріям професійної етики та доброчесності.Окремою новелою судової реформи є поступове запровадження адвокатської монополії на представництво інтересів у судах.Новелою адміністративного процесуального законодавства у разі прийняття законопроекту №6232 буде наділення Верховного Суду як суду першої інстанції повноваженнями на розгляд зразкових справ та прийняття зразкових рішень.


Також серед процесуальних новацій увагу привертає поступовий перехід від «паперового» до «електронного» судочинства. Так, згідно з проектами нових процесуальних кодексів, суди проводитимуть розгляд справ за матеріалами в електронній формі.


Детальніше ознайомитися з усіма змінами у судовій реформі можна тут


1702Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: