Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 червня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/06/14/sogodni-u-kovalivskomu-parku-vshanujut-pam-jat-zagiblih-desantnikiv.htm
новини, 14 червня 2018

Сьогодні у Ковалівському парку вшанують пам'ять загиблих десантників


На своїй власній сторінці в мережі фейсбук громадська актівістка, волонтерка Оксана Червоная запросила всих не байдужих вшанувати день загибелі 40 українських десантників та 9 членів екіпажу військово-транспортного літака Іл-76, який був збитий саме цього дня 2014 року: " Сьогодні, 14 червня, о 20.00 беріть лампадки, свічки. Саме слушне місце, на мій погляд-Ковалівський парк, біля пам'ятника нашим загиблим. Так підказує серце".


Нагадаємо, що 14 червня 2014 року приблизно о 1 годині 10 хвилин ночі при посадці в аеропорту «Луганськ» терористами так званої «Луганської народної республіки» з ПЗРК «Ігла» був збитий військово-транспортний літак Іл-76 25-ї військово-транспортної авіаційної бригади Повітряних Сил Збройних Сил України. Літак перевозив особовий склад з метою ротації. На борту літака знаходилися військовослужбовці, техніка, спорядження та продовольство. Внаслідок терористичного акту загинули 40 десантників 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. Загибель усіх 49 військових, які перебували на борту збитого літака, стала найбільшою з початку антитерористичної операції і найбільшою одночасною втратою Збройних сил України за період її незалежності.



1324Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: