Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 червня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/06/14/na-kirovogradschini-zaginuli-sotni-bdzholosimei.htm
новини, 14 червня 2018

На Кіровоградщині загинули сотні бджолосімей


Пасічники з Добровеличківки, Мар’ївки, Варваро-Олександрівки, Новолутківки та інших сіл Кіровоградщини скаржаться на масову загибель бджіл. Люди певні, сталося це після обробки полів отрутохімікатами - повідомляє agronews.ua


За словами постраждалих бджолярів,голова місцевого фермерського господарства своєї провини не визнає. Вона запевняє, що давала оголошення в газету про оброку полів.


«Ми викликали селищного голову, склали акти про завдані збитки, але нам сказали, що в суді ми нічого не виграємо, бо в них мільйони, а в нас що…», — бідкаються пасічники.


Бджолярі кажуть, що їм «не по кишені» проводити аналізи та лабораторні дослідження, без яких не вдасться довести провину господарства.


«Нам сказали зібрати аналізи — три трилітрові банки мертвих бджіл, проби грунтів і ще там щось, і все це везти у Київ чи у Львів. А там аналіз одного зразка коштує майже 1800 грн, а на все треба 7-8 тис. і ще витрати на дорогу, а хто має такі гроші?! Фермерша сама зробила аналізи і каже, що у неї все чисто. Що ми можемо довести у суді?», — нарікає пасічник Василь Журба.


Пасічники запевняють, якщо керівник господарства не піде назустріч — у розпал жнив не випустять техніку господарства на поля.


1713Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: