Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 червня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/06/13/zasidannja-vikonkomu-jake-nazvali-genotsidom-teritorialnoi-gromadi-hto-i-jak-golosuvav-video-.htm
новини, 13 червня 2018

Засідання виконкому, яке назвали геноцидом територіальної громади, хто і як голосував (ВІДЕО)



Як вже повідомляв сайт «Кіровоград24» вчора, 12 червня відбулось чергове засідання виконавчого комітету міської ради міста Кропивницького, на якому були присутні 17 членів виконкому з 22.


За словами очевидців це засідання було чи не найрезонанснішим та найскандальнішим за нинішньої каденції виконкому. Протягом всього засідання спостерігались постійні словесні перепалки між міським головою Андрієм Райковичем та членом виконкому, головою міської організації БПП «Солідарність» Олександром Дануцею. Який назвав це засідання справжнім геноцидом територіальної громади обласного центру.


Ми зв’язалися з Олександром Анатолійовичем і він наступним чином прокоментував події на засідання виконкому: «Мені здається, що нинішня більшість в міськраді, яка складається з Опоблоку та «Нашого краю», на чолі з міським головою, остаточно втратила відчуття реальності. На це засідання виконкому вони винесли питання, які у випадку прийняття рішень мали б обібрати всі верстви населення нашого міста. Для великого бізнесу владі захотілось підняти податок на нерухомість в п’ять разів! Це при тому, що місцеві жителі спостерігають, як сьогодні, розбираються виробничі площі саме через запровадження цього податку. Малому та середньому бізнесу, рішенням виконкому, підняли єдиний податок з 10 до 15 відсотків. Не зважаючи на те, що всі без виключення організації підприємців виступили категорично проти. Ці два рішення на передодні розглядалися планово бюджетної комісією міської ради і не отримали жодного голосу «за». Ну і ще одне рішення яке влада, трохи соромлячись, «заховала» в самий кінець порядку денного. Підвищення тарифу на проїзд в маршрутках з 4,50 грн. до 5 грн. На засіданні виконкому я сказав, що в нашій країні поняття «економічно обґрунтований тариф» - є найбільшою брехнею. І під цей термін можна «підігнати» будь-яку цифру чи число. Тому перевізники зараз перед нами хваляться тим що вводять систему диспетчеризації і скоро в кожній маршрутці буде wifi. Правда від цих маршруток відвалюються колеса і в дірки можна три пальці вставити, а бабусі з Балашівки система диспетчеризації ні до чого, а от 50 копійок зверху за проїзд в її мізерній пенсії мають значення. Вчора, на виконкомі, ми не пропустили підвищення тарифу на проїзд і збільшення в 5 разів податку на нерухомість, але владі все таки вдалося протягнути мінімальною кількістю голосів підвищення податку для фізичних осіб підприємців ї групи оподаткування. Про те ці рішення не остаточні. І по податку на нерухомість і по податку для ФОПів рішення має приймати міська рада. Сподіваюсь що депутати не будуть протиставляти себе територіальній громаді. Що стосується підвищення тарифу за проїзд в маршрутках, то переконаний що вже на наступному засіданні виконкому влада мобілізується і спробує знову протягнути це рішення».

Результати резонансних голосувань:


Проект рішення про підвищення податку на нерухомість в 5-ть разів


«за» - Андрій Райкович, Наталія Дзюба, Олександр Грабенко, Олександр Кришко, Руслан Фросиняк, Лариса Онул, Наталія Артеменко, Олександр Левченко, Артем Касьяненко, Андрій Паливода.


Десять «за» - рішення НЕ ПРИЙНЯТО


Проект рішення про підняття єдиного податку з 10 до 15% для ФОПів 2-ї групи оподаткування

«за» - Андрій Райкович, Наталія Дзюба, Олександр Грабенко, Олександр Кришко, Руслан Фросиняк, Лариса Онул, Наталія Артеменко, Олександр Левченко, Артем Касьяненко, Андрій Паливода, Юрій Глущак.


Одинадцять «за» - рішення ПРИЙНЯТО


Проект рішення про підняття тарифу на проїзд в маршрутках з 4,5 до 5 грн.

«за» - Андрій Райкович, Наталія Дзюба, Олександр Грабенко, Руслан Фросиняк, Лариса Онул, Наталія Артеменко, Олександр Левченко, Артем Касьяненко, Андрій Паливода.


Дев’ять «за» - рішення НЕ ПРИЙНЯТО







1784Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

гость13 червня 2018 11:07
0
Райкович, что жвы голосуете за поднятие тарифа на проезд? Делайте анализ вначале и хронометраж маршруток!!!
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: