Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 червня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/06/13/rjatuvalniki-aktivizuvali-roz-jasnjuvalnu-robotu-bilja-vodoim-znam-janki.htm
новини, 13 червня 2018

Рятувальники активізували роз’яснювальну роботу біля водойм Знам’янки


У спекотні вихідні дні люди обирають місця для відпочинку поближче до води, що, у свою чергу, спонукає працівників Управління ДСНС в області до активної профілактичної діяльності. Через засоби масової інформації проводиться попереджувальна робота, розміщуються застерігаючі матеріали у місцях масового відпочинку громадян біля водойм. З метою безпосереднього спілкування з відпочиваючими щодо безпечного відпочинку рятувальниками проводяться виїзди до багатолюдних місць відпочинку у кожному районі області - повідомляє  Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області.


13 червня відповідну роз’яснювальну роботу провели у м. Знам’янка. Працівники Служби порятунку поспілкувались з мешканцями міста, які відпочивали біля ставка. І діти, і дорослі, як правило, охоче спілкуються із рятувальниками, уважно перечитують листівки, які їм роздають, та діляться власним досвідом безпечного відпочинку або навпаки, прикрими випадками. Проте усі одноголосно відзначають, що головною умовою безпечного відпочинку на воді є дотримання правил: ні в якому разі не поєднувати вживання алкогольних напоїв з купанням, засмагати й купатись у вранішні та вечірні години, коли сонце не таке активне, дітям відпочивати тільки з батьками та не пустувати у воді й біля неї. Фахівці У ДСНС в області нагадали також про те, що забороняється залазити на технічні, попереджувальні знаки та інші предмети, стрибати у воду зі споруд, не пристосованих для цього, і у місцях, де глибина та стан дна не проглядаються, організовувати у воді ігри, пов’язані з пірнанням та захватом тих, хто купається. Небезпечно купатись у затоплених кар’єрах, каналах, озерах, ставках й інших водоймищах, які не мають пляжів, обладнаних сезонними рятувальними постами.


Неухильне виконання правил безпеки залишається головним та одним із надійних способів захисту від біди. Шановні громадяни, не забувайте про те, що ваша безпека під час відпочинку, перш за все, залежить від вас самих. Бережіть себе – відпочивайте безпечно!


                 

1195Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: