Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 травня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/05/23/u-kropivnitskomu-pidtverdili-diagnoz-botulizm-u-dvoh-molodikiv-video-.htm
новини, 23 травня 2018

У Кропивницькому підтвердили діагноз ботулізм у двох молодиків (ВІДЕО)


Як сайт "Кіровоград24" інформував раніше 16 травня поточного року до Установи надійшло повідомлення про госпіталізацію двох жителів Кіровоградщини до Кіровоградської обласної лікарні, яким було встановлено попередній діагноз – ботулізм.


Цього ж дня до лабораторії особливо небезпечних інфекцій ДУ “Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України” була доставлена кров хворих для проведення діагностичного дослідження.


Згідно результату серологічного дослідження крові обох хворих, який було проведено методом постановки реакції нейтралізації на білих мишах з сироватками діагностичними ботулінічними типів «А», «В», і «Е» – виявлено ботулотоксин типу «В», тобто діагноз ботулізм в обох випадках підтверджено.


Молодики разом винаймали квартиру та поласували консервованим салом та паштетом, які прислала мама одного з них. За кілька днів занедужали. В обох випадках спочатку виникли проблеми із зором, а потім з‘явилися симптоми кишкового розладу. Одного з потерпілих негайно відвезли у реанімацію – надто важкий був стан. Докладніше у сюжеті кореспондентів Каналу 1+1 Олени Шворак та Романа Круніча.


Читайте також:

Підтвердився один випадок ботулізму у Кропивницькому



2597Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: