Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 травня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/05/22/znam-janschina-prezentuvala-potochnii-stan-sistemi-ohoroni-zdorov-ja.htm
новини, 22 травня 2018

Знам`янщина презентувала поточний стан системи охорони здоров’я


У рамках діяльності госпітальних рад, райони розпочали презентації стану медичної системи на своїх територіях. У Кропивницькому госпітальному окрузі такі презентації вже провели представники Устинівського району. На останньому засіданні госпітальної ради, яке відбулось 17 травня в приміщенні Знам`янської міської лікарні імені Лисенка, презентацію стану медичної галузі представили представники Знам`янщини - повідомляє Прес-служба АПН.


Зокрема, виконуючий обов’язки головного лікаря повідомив, що на сьогоднішній день завершено об’єднання лікарень. Зараз медичний заклад, відповідно до рішення керівних органів, оптимізує штатну чисельність. Наразі лікарня має 625 ставок, а на початок серпня їх має бути 500. Виконуючий обов’язки головного лікаря запевнив, що даний медичний заклад на 92% є самодостатнім і в майбутньому бачить себе як лікарня невідкладної медичної допомоги І рівня.


Також члени госпітальної ради підняли питання недосконалості системи надання екстреної консультативної лікувально-діагностичної медичної допомоги. Ця проблема турбує майже всі території госпітального округу. Так, наприклад, до Новгородківської центральної районної лікарні анестезіологи та акушери-гінекологи з обласного центру не виїжджають на виклики вже два роки. Після розгляду даного питання було вирішено підготувати пропозиції щодо покращення ситуації з наданням екстреної консультативної лікувально-діагностичної медичної допомоги.


Одним з найважливіших питань цього засідання стало питання відкриття хоспісу на території госпітального округу. Секретар госпітальної ради та керівник проектного відділу «Асоціації Політичних Наук» Володимир Бочаров-Туз, за дорученням голови госпітальної ради, ознайомив присутніх з результатами громадського обговорення на цю тему. «У нас було кілька варіантів вирішення проблеми з наданням паліативної допомоги. Це або створення окремого хоспісу на базі однієї з центральних районних лікарень, який обслуговуватиме мешканців всіх територій госпітального  округу. Або ж відкриття кількох хоспісів, а може й відкриття хоспісних відділень на базі кожної з лікарень округу. Проте ми зіткнулися з тим, що відповідні рішення мають приймати органи місцевого самоврядування. Тож ми, як громадськість, пропонуємо ще один можливий варіант – підпорядкування хоспісів Департаменту охорони здоров’я Кіровоградської обласної державної адміністрації. Такий варіант може стати найоптимальнішим, оскільки для прийняття та втілення у життя такого рішення Департамент і Кіровоградська обласна рада мають всі необхідні повноваження та важелі впливу», - поділився думками Володимир.


На засіданні госпітальної ради, активістами «Асоціації Політичних Наук» було анонсовано проведення другої конференції госпітальних рад. «Учасники засідання жваво відгукнулись на наше запрошення і запропонували ряд питань, які вважають за необхідне обговорити під час конференції. Ми вирішили, що зберемо пропозиції до порядку денного нашого заходу і з членів двох інших госпітальних рад області, для того аби наш захід був максимально корисним та інформативним» - зазначила керівник аналітичного відділу «АПН» Юлія Бочарова-Туз.


Для довідки: проект «Залучення громадськості до роботи в госпітальних радах: від відкритості до ефективності» виконується "Асоціацією Політичних Наук", в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст тренінгу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.



655Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: