Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 травня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/05/22/v-reestri-borzhnikiv-zi-splati-alimentiv-ponad-13-tisjach-zhinok.htm
новини, 22 травня 2018

В реєстрі боржників зі сплати аліментів – понад 13 тисяч жінок



Понад 13 тисяч жінок зареєстровано в статусі "боржник по аліментах", що становить 8% від загальної кількості зареєстрованих боржників.


Про це "Укрінформу" повідомила директор з комунікаціяй Opendatabot Дарина Даниленко.


"Список людей, які не сплачують аліменти, публікується на сайті Міністерства юстиції. Туди потрапляють батьки, які більше 6 місяців не сплачували аліменти. Боржниками по аліментах зазвичай стають чоловіки, але в реєстрі є і понад 13 тисяч жінок, це майже 8 відсотків", –– зазначила вона.


Водночас, за словами Даниленко, в Україні справи про ухилення від аліментів майже не доходять до судів.


"З усіх справ про аліменти – лише 2% стосуються ухилень від виплат", - додала вона.


6 лютого набрав чинності закон щодо посилення відповідальності за несплату аліментів, який Верховна Рада ухвалила торік у грудні - повідомляє Українська правда.


Законом, зокрема, визначені нові способи покарання боржників, які мають заборгованість зі сплати аліментів у розмірі, що перевищує суму, яка мала бути сплачена за 6 місяців.


Так, встановлюється тимчасове обмеження таких осіб у праві виїзду за межі України, у праві керування авто, користуванні вогнепальною мисливською, пневматичною зброєю, у праві на полювання. Закон передбачає і "суспільно корисні роботи" для порушника.


Міністерство юстиції відкрило онлайн-реєстр осіб, які не сплачують аліменти.


За перші два місяці дії закону про примусову сплату аліментів Міністерство юстиції України видало 116 тисяч заборон на виїзд за кордон і керування авто через заборгованість з аліментів.

1298Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: