Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 травня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/05/22/tsogo-roku-v-oblasnomu-bjudzheti-na-pidtrimku-malogo-i-serednogo-pidpriemnitstva-peredbacheno-milion-griven.htm
новини, 22 травня 2018

Цього року в обласному бюджеті на підтримку малого і середнього підприємництва передбачено мільйон гривень



Директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Кіровоградської ОДА Ніна Рахуба поінформувала про види і механізми підтримки малого і середнього підприємництва під час щотижневої апаратної наради голови облдержадміністрації.


Як зауважила посадовець, є різні види і механізми підтримки підприємництва, зокрема, фінансово-кредитна, інвестиційна, ресурсна та інформаційна. Фінансова підтримка може надаватися з різних джерел: за рахунок коштів державного, обласного та місцевих бюджетів, за кошти проектів міжнародної технічної допомоги.


З місцевих бюджетів, за словами Ніни Рахуби, фінансова підтримка надається для реалізації інвестиційних бізнес-проектів. Так, протягом 2016-2017 років на конкурсних засадах було відібрано та через Регіональний фонд підтримки підприємництва в області профінансовано 7 бізнес-проектів на суму майже 2 млн. грн., з яких 1,8 млн. грн. – кошти обласного бюджету, ще 151,5 тис. грн. – це кошти місцевих бюджетів міст Кропивницький і Олександрія, а також Благовіщенського, Долинського і Добровеличківського районів. Внаслідок впровадження цих проектів створено 21 робоче місце.


На 2018 рік, за інформацією директора департаменту, в обласному бюджеті передбачено кошти на надання фінансової підтримки суб’єктам підприємництва у сумі 1 млн. грн., 150 тисяч із яких – на часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами, отриманими підприємцями в банківських установах.


Для підтримки підприємництва передбачені кошти у місцевих бюджетах 9 районів: Благовіщенського, Знам'янського, Кіровоградського, Маловисківського, Новоархангельського, Новоукраїнського, Олександрійського, Онуфріївського, Світловодського та у бюджетах міст Кропивницький, Олександрія, Світловодськ у сумі понад 1,4 млн. грн., а також у Новоукраїнській міській та Соколівській сільській ОТГ у сумі 52 тис. грн.


Ніна Рахуба зауважила, що надання фінансової підтримки здійснюється також в рамках двох обласних цільових програм. За Програмою впровадження регіональних досліджень у промислове виробництво області на 2017-2020роки минулого року було спрямовано 100 тис. грн. із обласного бюджету, а на 2018 рік передбачено 200 тис. грн. На фінансування заходів Програми розвитку агропромислового комплексу області на 2018-2023 роки у 2018 році із обласного бюджету передбачено 600 тис. грн. Фінансова підтримка для започаткування власної справи безробітним та компенсування бізнесу витрат за працевлаштування безробітних надається за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Цей механізм використовується через органи служби зайнятості населення.


1164Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: