Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 травня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/05/22/-zviti_nazhivo-jak-otrimati-pilgovu-putivku-ta-chi-bude-bezpechnim-ditjachii-vidpochinok-vlitku.htm
новини, 22 травня 2018

#Звіти_наживо: як отримати пільгову путівку та чи буде безпечним дитячий відпочинок влітку (ВІДЕО)



Звіти_наживо на телеканалі «Кіровоград»: як отримати пільгову путівку та чи буде безпечним дитячий відпочинок влітку.


У п’ятницю 18 травня, о 19:20 на UA: Суспільне мовлення в партнерстві з Громадським рухом ЧЕСНО вийшов в ефір третій випуск всеукраїнського медіа-проекту #Звіти_наживо, покликаного змінити застарілий формат звітування посадовців на інтерактивне інтерв’ю у прямому ефірі телеканалу «Кіровоград» - інформує Канал Кіровоград.


Гостею студії стала заступниця директора Департаменту Соціального захисту населення – начальник управління сім’ї та соціальних виплат Кіровоградської ОДА Надія Кримська. Чиновниця повідомила, що за статистичними даними, на території області проживає близько 100 тис. дітей віком від 7-ми до 17-ти років, які мають право на оздоровлення. В минулому році послугами оздоровлення і відпочинку було охоплено близько 60% дітей, на загальнодержавному рівні Кіровоградська область за цим показником посіла 12-те місце.


Під час ефіру піднімали питання безпеки оздоровчих закладів: які служби відповідають за її стан і які перевірки мають проводитись? Держпродспоживслужба області наразі почала відстежувати питання якості питної води.


 Пані Кримська зазначила, що готовність кожного оздоровчого закладу до початку відпочинкового сезону перевіряє обласна міжвідомча комісія, до її складу входять представники всіх відповідальних служб, в тому числі Держпродспоживслужби. Контроль над дотриманням вимог пожежної безпеки здійснює Державна служба з надзвичайних ситуацій в Кіровоградській області.


В області шість стаціонарних оздоровчих закладів, усі вони є приватними. Журналісти #Звітів_наживо обдзвонили їхніх керівників. Хтось скаржився на те, що табори фактично виживають, хтось – навпаки хвалився 90%-ю готовністю. Чи існує конкуренція між таборами? Чи є серед них такі, яким надається більше сприяння, ніж іншим? Тож, у пані Кримської поцікавились, як проводиться аукціон на путівки серед таборів. Чиновниця пояснила, що розподіл путівок за територіями відбувається відповідно до кількості дітей від 7-ми до 17-ти років.


Говорили про контроль вартості і якості послуг — чим дорожча путівка, тим, відповідно, кращі умови перебування і харчування. Ті батьки, котрі планують організувати відпочинок для своїх дітей за власні кошти можуть обрати відповідний заклад на сайті Департаменту Соціального захисту населення області, чи в Державному реєстрі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, розміщеному на сайті Міністерства соціальної політики. Запитували Надію Кримську про оздоровлення дітей пільгових категорій: для безкоштовного оздоровлення дитини батьки мають звернутися до Управління соціального захисту населення за місцем проживання.


В області існує проблема з таборами для оздоровлення дітей з особливими потребами — на Кіровоградщині таких немає. Викликає багато запитань також фінансове забезпечення оздоровлення дітей по районам області: наприклад, у Гайворонському районі цей показник становить 0 грн. Як прокоментувала Надія Кримська, підготовка до проведення оздоровчої кампанії ще триває, і про те, скільки коштів буде виділено з місцевих бюджетів можна буде говорити тільки у вересні місяці.


2382Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: