Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 18 травня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/05/18/u-kropivnitskomu-do-dnja-vishivanki-sformuvali-zhivii-gerb-.htm
новини, 18 травня 2018

У Кропивницькому до Дня вишиванки сформували «Живий герб»



У Кропивницькому за ініціативи депутата міської ради від УКРОПу Михайла Бєжана відбувся флешмоб "Живий герб" з нагоди  Всесвітнього дня вишиванки..


«Показувати кіно ми вміємо, а вчора спробували його зняти, як на мене вийшло непогано. Дякую, місцевим жителям за активність та підтримку нашої ініціатив», - зазначив Михайло Бєжан на своїй сторінці у мережі Фейсбук та поділився фотографіями та відеозаписом із заходу.


Так, більш ніж сотняжителів 101-го мікрорайону міста разом з дітьми одягнули вишиванки та долучилися до флешмобу. Всі разом об'єдналися та сформували фігуру герба України.


До слова, свято Всесвітній день вишиванки відносно молоде свято. У 2006 році його започаткували студенти Чернівецького національного університету ім. Федьковича.Українська вишиванка є символом міцного здоров’я та краси. Крім того, вона символізує кохання й вірність у родині, а також сімейну пам’ять. У її орнаментах наш народ кодує все найголовніше – долю, свободу й щастя. Наприкінці XIX століття про українську вишиванку почала говорити вся Європа. Відтоді її популярність шириться світом. В останні роки її називали трендом сезону навіть Vogue та TheNewYorkTimes.


                  

1856Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: