Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 18 травня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/05/18/pidtverdivsja-odin-vipadok-botulizmu-u-kropivnitskomu.htm
новини, 18 травня 2018

Підтвердився один випадок ботулізму у Кропивницькому


Як раніше повідомлялося, 16 травня поточного року до Установи надійшло повідомлення про госпіталізацію двох жителів Кіровоградщини до Кіровоградської обласної лікарні, яким було встановлено попередній діагноз – ботулізм - повідомляє labcentr.kr.uа


Цього ж дня до лабораторії особливо небезпечних інфекцій ДУ “Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України” була доставлена кров хворих для проведення діагностичного дослідження.


Згідно результату серологічного дослідження крові одного з хворих, який було проведено методом постановки реакції нейтралізації на білих мишах з сироватками діагностичними ботулінічними типів «А», «В», і «Е» – виявлено ботулотоксин типу «В», тобто діагноз ботулізм підтверджено.


Нагадуємо: причиною захворювання на ботулізм стало вживання сала консервованого та овочевої консерви домашнього виготовлення.


Наразі спеціалістами установи продовжуються лабораторні дослідження крові другого хворого, про результати яких буде повідомлено додатково.


фото умовне - davajpohudeem.com

2469Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: