Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 травня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/05/17/u-maloviskivskii-otg-vidbuvsja-piknik-idei.htm
новини, 17 травня 2018

У Маловисківській ОТГ відбувся пікнік ідей



Які ідеї мають жителі об’єднаної територіальної громади щодо вирішення локальних проблем та задоволення потреб громади? Які низові ініціативи громади можуть сприяти втіленню цих ідей? Що для цього потрібно громаді?


Відповіді на ці питання спільними зусиллями шукали учасники Пікніку ідей, який відбувся 15 травня у Малій Висці - інформує mviskarada.gov.ua


Пікнік ідей – це формат, який дозволяє у процесі обговорення у групах шукати спільне розуміння того, які потреби та проблеми має громада, а також шукати компромісні рішення цих проблем. Найцікавіше - генерувати ідеї цих рішень у різних тематичних локація. Захід відбувається у невимушеній атмосфері на свіжому повітрі. Тому, власне, цей формат і називається Пікніком.


Вразила активність учасників заходу, особливо молоді. Жваві обговорення тривали в чотирьох групах: бізнес, туризм, освіта, культура. Кожен учасник за бажанням міг взяти участь у одній,або декількох робочих групах.


Під час Пікніку ідей прозвучало дуже багато цікавих пропозицій, зокрема ідеї фестивальних заходів, відкритого простору, бізнес-освіти для жителів громади. Представників Молодіжного парламенту особливо цікавлять освітні заходи із лідерства та особистісного розвитку, а також можливості відкриття власної справи із найменшими вкладеннями.


У Маловисківській ОТГ багато виробників меду, тому під час обговорень народилася ідея Фестивалю бджолярів. Маємо велике сподівання, що всі ці ідеї знайдуть втілення у цій громаді.


"Громада - це живий організм. Важливо, аби представники різних вікових і соціальних груп долучалися до подібних заходів. Це можливість почути одне одного і зрозуміти, що твій голос в громаді має значення. Знаково, що учасники в робочих групах озвучували проблеми і сіл Маловисківської ОТГ, пропонували ідеї, які будуть цікавими і актуальними для всіх членів громади", – наголосила Ірина Ткаченко, представниця спілки «Громадські ініціативи України», яка є ментором Маловисківської ОТГ у проекті «Голос громади в місцевому самоврядуванні».


Нагадаємо, що проект «Голос громади в місцевому самоврядуванні» втілюється на Кіровоградщині спілкою «Громадські ініціативи України» за підтримки ПрограмиDOBRE.




1855Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: