Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 травня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/05/16/prokuratura-kirovogradschini-spilno-z-ruhom-pid-kontrolem-prodovzhujut-borotisja-z-koruptsieju.htm
новини, 16 травня 2018

Прокуратура Кіровоградщини спільно з рухом "Під контролем" продовжують боротися з корупцією


Прокуратура Кіровоградщини продовжує активно співпрацювати з громадськими активістами щодо боротьби з таким негативним явищем, як корупція. Зокрема, активна та плідна така співпраця з представниками Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» - повідомляє Прес-служба прокуратури Кіровоградської області.


Так лише за березень-квітень поточного року за матеріалами наданими представниками цієї організації складено 12 адміністративних протоколів за ч. 1 та  ч. 2 ст. 172-6 КУпАП ( порушення вимог фінансового контролю) щодо депутатів та посадовців місцевого самоврядування. Окрім того, за повідомленнями Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» розпочато досудові розслідування у шести кримінальних провадженнях за ознаками злочину, передбаченого ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.


Основні порушення, які допускають депутати та посадові особи місцевого самоврядування - несвоєчасність подання електронної декларації про доходи, а також неповідомлення про зміни у майновому стані.


Наразі за наслідками опрацювання наданих рухом «Під контролем» повідомлень Управлінням захисту економіки в області складено адмінпротоколи за  ч 1 ст. 172-6 КУпАП (порушення вимог фінансового контролю) стосовно трьох депутатів Маловисківської районної ради. Ще два аналогічних протоколи складено відносно двох депутатів Вільшанської районної ради та один відносно депутата Кіровоградської районної ради. 


Натомість за наслідками судового розгляду трьох протоколів про адміністративні правопорушення стосовно вимог фінансового контролю відносно депутата Кіровоградської обласної ради судом ухвалено рішення – депутата визнано винним та застосовано щодо нього стягнення у виді штрафу. Також є рішення суду по розгляду адмінпротоколів щодо двох депутатів Гайворонської міської ради. Депутатів визначно винними за ч. 1 ст 172-6КУпАП та застосовано стягнення у вигляді штрафу.
Співпраця правоохоронних органів та громадських активістів Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» триває.


фото - djerela.com.ua

1462Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: