Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 квітня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/04/25/-kirovogradteplo-u-sudovomu-porjadku-skasovue-rishennja-mizhvidomchoi-komisii-schodo-nadannja-dozvoliv-na-vstanovlennja-avtonomnogo-opalennja.htm
новини, 25 квітня 2018

«Кіровоградтепло» у судовому порядку скасовує рішення міжвідомчої комісії щодо надання дозволів на встановлення автономок


Протягом останніх років ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА»  неодноразово звертало увагу як відповідальних посадовців органу місцевого самоврядування, так і  представників  регіональних ЗМІ  про порушення Міжвідомчою комісією з  влаштування  індивідуального  опалення міської ради  вимог чинного законодавства щодо відключення окремих житлових приміщень в багатоповерхових будинках від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води при відмові споживачів від централізованого теплопостачання.


На підставі дозволів на від’єднання від централізованого опалення,  що видавались  Міжвідомчою комісією Кіровоградської міської ради протягом останніх 5 років та  подальшим  масовим хаотичним встановленням джерел автономного опалення в окремих квартирах багатоквартирних будинків, у   місті склалася вкрай критична ситуація (в порівнянні з іншими містами України)  у мережі системи централізованого  опалення .


Відключення окремих квартир по стояках в багатоквартирних будинках  призводило  до розбалансування гідравлічного режиму роботи внутрішньобудинкової системи  опалення, перерозподілу теплоносія, порушення циркуляції теплоносія по стояковим трубопроводам за рахунок скупчення повітряних пробок, зменшення подачі теплоносія на інші стояки. Власники квартир на верхніх поверхах багатоквартирних будинків, при встановленні автономного опалення в своїх оселях, порушували проектні  рішення теплопостачання квартир, виконували демонтаж кранів "Маєвського", демонтували стояки централізованого опалення в межах своїх квартир,  залишаючи без централізованого опалення квартири, які розташовані нижче поверхами, категорично відмовлялись  власноруч проводити  роботи по видаленню повітря із системи централізованого опалення, не надавали доступу балансоутримувачам будинків для проведення таких робіт, порушували права інших споживачів, що призводило до численних скарг на адресу підприємства. Для поліпшення якості надаваних послуг підприємство вимушено було безперервно проводити налагоджувальні роботи  тепломереж та теплотехнічного устаткування,  а при неможливості  усунення порушень теплопостачання, що виникли  внаслідок встановлення автономного опалення,  проводити перерахунки споживачам та нести збитки.   


З метою захисту порушених прав, підприємство  подало судовий позов про визнання протиправними дій Міжвідомчої комісії при видачі дозволів на від’єднання  від мереж централізованого опалення, та скасування таких, що були видані з порушенням чинного законодавства.

    

Постановою Дніпропетровського апеляційного  адміністративного суду від 5 квітня  2018 року у справі № 405/6254/16-а  визнано протиправним та скасовано п. 2 рішення Міжвідомчої комісії по влаштуванню індивідуального опалення виконавчого комітету Кіровоградської міської ради, оформлене протоколом №5 від 15 липня 2016 року, яке є не чинним з моменту його прийняття.  Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дати прийняття.

       

Таким чином, ДП «Кіровоградтепло» має законні підстави проведення нарахувань за надані послуги теплопостачання та зобов’язати власника відновити систему  централізованого теплопостачання  приміщення, яка діяла до прийняття Міжвідомчою комісією по влаштуванню індивідуального опалення виконкому Кіровоградської міської ради скасованого рішення від 15.07.2016 року шляхом приєднання опалювальних приладів квартири до централізованої системи теплопостачання .


На  цей час, підприємством підготовлені аналогічні позови щодо визнання протиправними та скасування рішень Міжвідомчої комісії по влаштуванню індивідуального опалення виконавчого комітету Кіровоградської міської ради, прийняті з порушенням чинного законодавства.     


1750Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

розаліна25 квітня 2018 17:12
0
треба було раніше думати про систему, а тепер в глухий кут своїми тарифами загнали тих споживачів у яких немає автономок.
Відповісти
Тимур26 квітня 2018 10:30
0
Цих нахабних мародерів взагалі треба відімкнути від самої України, і ліквідувати це "підприємство", яке настирно лізе своїми тарифами в кишені кожного, та ще і намагається порушити право власності через прожадність суддівства для кожного громадянини, насильно нав*язуючи непотрібні "послуги".
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: