Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 18 квітня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/04/18/u-kropivnitskomu-zhinka-poselila-v-oseli-chervonoknizhnih-kazhaniv.htm
новини, 18 квітня 2018

У Кропивницькому жінка поселила в оселі червонокнижних кажанів



У Кропивницькому жінка врятувала сімох дитинчат червонокнижних кажанів. Їх виявили будівельники під час ремонту офісу. Малих знайшла жінка прихистила та виходила. А коли надворі потеплішало - випустила на волю. Історія людської чуйності - у сюжеті на Каналі Інтер. 


Це парк у Кропивницькому. Сюди з родиною - прямує методист обласного інституту післядипломної педагогічної освіти - Ксенія Ліснічук. В руках - кілька коробок. Усередині - пухнасті знайди - червонокнижні кажани - Нетопир середземноморський та Руда вечірниця.


Знайшли їх сплячими будівельники, коли наприкінці минулого року замінювали вікна на роботі у Ксенії. Жінці стало шкода малих, і вона забрала їх додому. Що далі робити з ними - не знала, адже за освітою - історик. Допоміг інтернет. Зв'язалась з харківським реабілітаційними центром для рукокрилих і відправила туди зо два десятка червонокнижних кажанчиків. А вже за кілька днів будівельники їй знов принесли дарунок - ще сімох малюків.


"Ми не передали у Харківі. Я сподіваюсь, я їм не нашкодила, як мінімум, добре що вони є, у нас немає втрат", - розповідає Ксенія Ліснічук, жителька Кропивницького.


Кажанів довелось поселити - у домашньому холодильнику. Як саме доглядати рукокрилих - консультували спеціалісти харківського центру, вони ж допомогли і зі спеціальним кормом.


"Ось така їх була вага на 1 лютого, це вони вже місяць пробули в холодильнику, потім у нас були два з низьким, низькою вагою, ці пішли спати, а ці були на вигодівлі ще ці дні, і от у нас був індивідуальний підхід".


Рятівниця кажанів з Кропивницького Ксенія - стала настільки відомою, що рукокрилих знаходять й передавають навіть з районів. Так у її холодильнику поселилася ще й Руда вечірниця. Тепер уся компанія - готується до своїх перших польотів.


Кілька спроб і у кажанчиків все виходить. Вони летять у своє, тепер вже - самостійне життя.


Сюжет можна переглянути тут

1176Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: