Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 18 квітня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/04/18/na-dolinschinishkoljari-zmagalisu-proforientatsiinih-dueljah.htm
новини, 18 квітня 2018

На Долинщині школярі змагалисьу профорієнтаційних дуелях


Майбутнє нашої країни належить молоді, тим, хто сьогодні ще за партами шкіл. А відповідальність за майбутнє сьогоднішніх школярів лежить на дорослих, які безпосередньо впливають на їх вибір професії.


Щорічно ринок праці потребує висококваліфікованих представників робітничих професій. Тому служба зайнятості приділяє значну увагу відродженню та підвищенню престижу робітничих професій при проведенні профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю.


Нещодавно, Долинським районним центром зайнятості для учнівської молоді Варварівської філії І-ІІ ступенів КЗ «НВК Долинська гімназія-ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 Долинської районної ради» було організовано та проведено виїзнийпрофорієнтаційний захід, участь у якому узяли 30 осіб - повідомляє С. Щербіна, провідний фахівець з питань зайнятості Долинського районного центру зайнятості.


Для учнів старших класів проведено профорієнтаційний урок «Вибір професії – вибір майбутнього», під час якого школярі взяли активну участь у обговоренні питань щодо правил вибору професій.Учні ознайомилися з поняттям «професіограма» та з тим, як вони створюються.


Також старшокласники взяли участь у профорієнтаційній інтелектуально-розважальній грі «Хто зверху?».Це була справжня дуель між хлопцями та дівчатами, що складалася із цікавих та захоплюючих конкурсів – «Крокодил», «Збери літери», «Склади пазли», «Хто я?», «Чий інструмент?». Під час конкурсів учні дізнались багато цікавого про нові професії, які існують в світі, сучасні тенденції на ринку праці та основні передумови успішної кар’єри.


Також школярі ознайомились з описами обраних професій та їх попитом на регіональному ринку праці. Охочішколярі пройшли профдіагностичне тестування, в ході якого визначили свої професійні інтереси, нахили та здібності.



1222Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: