Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 квітня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/04/16/u-kropivnitskomu-vidbuvsja-kruglii-stil-schasliva-ditina-koli-e-rodina-chas-dijati-.htm
новини, 16 квітня 2018

У Кропивницькому відбувся круглий стіл «Щаслива дитина, коли є родина: Час ДІЯти»


Нещодавно у Кропивницькому відбувсякруглий стіл «Щаслива дитина, коли є родина. Час ДІЯти». Учасники обговорили проведенняреформи інтернатної системи уКіровоградськійобласті, змінисистемиопіки над дітьми, підтримкукризовихсімей з метою зменшеннякількостівідмоввіддитини та поверненнядітей у їхнісім'ї.


У підсумковій резолюції учасники заходу задекларували спільні цінності: всі діти мають жити в сім’ї, в безпеці, оточені турботою; всі діти мають бути забезпечені можливостями для розвитку; права дітей повинні бути захищені; дітям не місце в інтернатних закладах.


Також висловили готовність до активної і системної роботи у питанні реформування закладів інтернатного догляду і вирішили розробити спільні програми, проекти та заходи спрямовані на ефективне впровадження реформи деінституалізації у Кіровоградській області. Зокрема, зосередити увагу превентивній роботі з родинами, створенні  системи підтримки сімей, розвитку соціальних послуг для збереження сімей для дітей, популяризації сімейних форм виховання дітей.


Під час заходу відбулося відкриття  тематичної фотовиставки.


Довідково: За 2017 рік статусу сиріт та дитинипозбавленихбатьківськогопіклуваннянабула 381 дитина, у 2016 році 375 дітей. На 1 квітня поточного року вказаний статус отримало 62 дитини.


За минулийрік 75 дітокбуловсиновлено, 269 передано підопіку.


            

1465Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: