Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 квітня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/04/16/dvoe-cholovikiv-vikrali-moped-u-odnoselchanina-schob-vidremontuvati-svoi.htm
новини, 16 квітня 2018

Двоє чоловіків викрали мопед у односельчанина, щоб відремонтувати свої



Двоє жителів Компаніївського району, привласнивши мопед односельчанина, розібрали його на запчастини, аби використати для ремонту своїх транспортних засобів. Тепер чоловікам загрожує тюремний строк до восьми років та конфіскація майна - повідомляє Компаніївське відділення поліції Кіровоградської області.


35-річний житель району їхав на своєму мопеді з причепом додому, та не розрахував пальне тож транспортний засіб зупинився в дорозі. Чоловік докотив його до домоволодіння 23-річного знайомого, де й залишив, а сам пішов додому пішки. Коли вранці власник повернувся з пальним за мопедом, то його  вже не було. Але й відсутній був і господар обійстя, тож він вирішив, що товариш заховав його мопед. Вдалося зустрітися зі знайомим вже наступного дня, але той повідомив, що не бачив мопеда. Потерпілий спочатку спробував сам знайти свій транспортний засіб, але потім звернувся за допомогою до поліції.


«Оперативники швидко з’ясували, що до незаконного заволодіння мопедом причетний товариш потерпілого, біля двору якого чоловік залишив транспортний засіб, сподіваючись на порядність односельчанина, - розповів начальник Компаніївського відділення поліції Володимир Хвостов. – Підозрюваний, разом зі своїм 21-річним другом, вирішили розібрати мопед на запчастини, які в подальшому використати для ремонту своїх. За місцем проживання чоловіків поліцейські виявили  речові докази – заховані частини мопеда. А ще декілька металевих деталей винахідливі зловмисники сховали у річці, попередньо прив’язавши мотузкою».


За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом», санкцією якої за такі дії передбачено покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна.


       

1082Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: